You are here

Beeld

Professioneel gerichte bacheloropleiding in de audiovisuele kunsten

In de opleiding Beeld leer je het verhaal en de visie van de filmregisseur met de camera vast te leggen. Door je creatieve cameravoering zorg je voor sterke beelden. Je werkt tijdens de opleiding voornamelijk in teamverband, samen met studenten uit andere afstudeerrichtingen. 

Als je de opleiding Beeld volgt, leert men je om te 'zien'. Het creatieve ambacht 'Lighting Camera' wordt gedurende de periode van drie jaar stap voor stap onderwezen via theorie, workshops, ateliers en taakgerichte stages.

Tijdens het eerste jaar is de aandacht voor de technische vorming verdeeld over de vakgebieden Beeld, Geluid en Montage. Vanaf het tweede jaar concentreert de opleiding Beeld zich op de drie disciplines uit het beroepenveld, multi-camera, single camera Non-Fictie en single camera Fictie, met aandacht voor de beelddragers video, film en digitale cinema.

Als student Beeld maak je een zoektocht doorheen de mogelijkheden van de cameravoering en de fotografie om op een creatieve manier de vertelling en de visie van de regisseur te versterken. Een visueel concept uitwerken vereist echter meer dan 'zien & visualiseren' en beschikken over de nodige technische knowhow.

TV & Film betekent teamwork. Erg belangrijk bij het werken in teamverband zijn de beroepscompetenties: samenwerken en communiceren, planmatig en resultaatgericht werken en flexibiliteit. In het derde jaar rond je je studie af door als director of photography of cameraman mee te werken aan de masterproef van een medestudent Audiovisuele Kunsten (regie, fictie of non-fictie). De bachelorproef wordt gepresenteerd en verdedigd voor een vakjury.