Openlesdagen

Openlesdagen RITCS Wouter Hessels

Kom op 3 en 24 april proeven van de sfeer op de campus en maak kennis met je toekomstige docenten tijdens de openlesdagen van het RITCS School of Arts. Raadpleeg de verschillende programma’s en schrijf je in. 

Aanbod

Media & Maatschappij (03.04)

Liefhebbers van filosofie en sociologie reserveren best een plaatsje voor de openlesdag Media en Maatschappij. Docente Mia Vaerman blikt tijdens de openlesdag met jou terug op het afgelopen jaar en zoomt aan de hand van krantenartikels en video's in op het thema 'Fake News'.
Het jaaroverzicht wordt gevolgd door een interactieve tekstlezing van het boek ‘Psychopolitiek’ van Byung-Chul Han waarbij wordt stilgestaan bij de betekenis van de tekst. 

Je kan deze les ook combineren met de les Filmgeschiedenis van Wouter Hessels van 16u30 tot 18u.

Info en registratie

Audiovisuele Parameters (03.04)

De basis van het vertellen van een audiovisueel verhaal, daar draait het om in de openles 'Audiovisuele Parameters', gegeven door docent en opleidingshoofd Audiovisuele Kunsten Patrick Geeraerts. In deze les worden de artistieke en technische parameters van een audiovisuele productie (film, documentaire, ... ) stuk voor stuk behandeld. Termen als brandpuntsafstand, beeldgrootte, beeldcompositie, cadrage en perspectief zullen voor jou na de les geen onbekende meer zijn. Daarnaast wordt ook gefocust op het beheersen van tijdsverloop en continuïteit in een audiovisuele productie door dieper in te gaan op zaken als cutaway, ellips, as en raccord. De openles is een ideale voorbereiding op je toelatingsproef Film. 

Je kan deze les ook combineren met de les Filmgeschiedenis van Wouter Hessels van 16u30 tot 18u.

Info en registratie

Openlesdag videotechniek

Videotechniek (03.04)

Toekomstige studenten met een interesse in beeld en technologie schuiven best aan voor een les 'videotechniek' van Luc Bosmans. Tijdens deze les aan de eerstejaars Audiovisuele Media stelt de docent een camera op en neemt de instelling van het beeld (elektrisch) onder de loep.

Je kan deze les ook combineren met de les Filmgeschiedenis van Wouter Hessels van 16u30 tot 18u.

Info en registratie

Filmgeschiedenis (03.04)

Tijdens de openlesdag ‘filmgeschiedenis’ laat docent en filmkenner Wouter Hessels je proeven van film en zijn geschiedenis. Doorheen zijn carrière was Hessels regelmatig te gast op verschillende festivals en bij cinema canvas , waar hij als spreker zijn expertise met de kijker mocht delen. Hessels is naast docent en filmexpert ook coördinator van CINEMA RITCS. Na de les kan je dan ook om 19u30 aanschuiven voor een plaatsje in onze huiscinema voor jouw een filmvertoning op het RITCS. De vertoning zal worden ingeleid door Wouter Hessels zelf. 

Je kan deze les ook combineren met de les Audiovisuele Parameters van Patrick Geeraerts of Media en Maatschappij van Mia Vaerman.

Info en registratie

Radio (24.04)

Een theorieles geeft je meer inzicht in het medium radio en geluid, waarna je met je toekomstige collega’s de radiostudio in duikt. Samen met onze docenten zet je je eerste stappen in het radiomaken en leer je van onze experte hoe je je stem juist gebruikt.

Info en registratie

Animatiefilm (24.04)

Tijdens de openlesdag Animatie van woensdag 24 april laat docente Vinciane Lowie je tussen 13u en 14u kennismaken met grafische technieken en modelschetsen. Docent Hilaire Van den Broeck introduceert je tussen 14u en 18u dan weer tot de basisprincipes van 2D Animatie. 

Info en registratie