Educatieve Opleiding in de Kunsten Podiumkunsten

Word kunstenaar-leraar met onze nieuwe Educatieve Master!

Nieuws

Heb je al een Master Drama op zak en wil jij jouw liefde voor de kunsten doorgeven? Dan kan je vanaf academiejaar 2019-2020 starten aan de Educatieve Master Podiumkunsten aan het RITCS School of Arts. 
 

De kunstenaar-leraar

Een educatieve opleiding in de kunsten is er voor elke kunstenaar die een positieve keuze wil maken om als kunstenaar-leraar aan de slag te gaan en die vanuit zijn engagement zijn artistieke kennis willen vertalen naar de samenleving via het onderwijs, community-art, educatief werk of sociaal-artistiek werk.

De opleiding bestaat uit vier deeltrajecten die in één of meerdere jaren kunnen worden gevolgd, zodat een artistieke ontplooiing naast de lerarenopleiding mogelijk blijft: een ideale combinatie van werken en leren dus. Door een samenwerking met het Koninklijk Conservatorium vakkennis, ervaringen en passie gedeeld met collega’s uit de andere domeinen. 


Brussels DNA


De educatieve opleiding tot kunstenaar-leraar slaat verder een brug tussen theorie, praktijk en Brussel. Het geeft de kans om te experimenteren in het onderwijs zelf en in de bredere culturele en sociale sector van Brussel. Het theoretisch kader wordt steeds gekoppeld aan de artistieke onderwijspraktijk. Studenten ontwikkelen ook een eigen sociaal-artistieke strategie die kinderen, jongeren en volwassenen de goesting geeft om ook zelf creatief aan de slag te gaan. 

De nieuwe educatieve opleidingen gaan van start in september 2019.
 

Interesse? 

Leer meer over deze opleiding via de opleidingspagina.

Deel dit