"Vlaamse fictie met internationale allure"

"Vlaamse fictie met internationale allure"

Nieuws

In een uitverkocht Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs werden op zaterdag 28 januari voor het eerst de Kastaars! uitgereikt. De Kastaars! zijn nieuwe Vlaamse mediaprijzen die de populairste mediagezichten, mediamomenten, tv- en radioprogramma’s en onlineformats bekronen van het afgelopen jaar. 'Roomies', de reeks in een regie van Kato De Boeck en Flo Van Deuren, mocht de prijs van de jury in ontvangst nemen.

De reeks "Roomies" die uitgezonden werd op Eén en VRT MAX won de juryprijs die een uitzonderlijke productie in de kijker zet. "Het is Vlaamse fictie met internationale allure, maatschappelijk relevant, een creatieve splinterbom", zei juryvoorzitter Luc Appermont. 

Roomies vertelt het verhaal van Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen in hun twintiger-jaren. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet. Het resultaat is een intieme reeks vol humor en herkenbaarheid.

Kijk op VRT MAX

Deel dit