RITCS Jaan Stevens Voor Eunice

Twee RITCSers gaan naar huis met VAF Wildcard op IKL 2019

Nieuws

Op de slotavond van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven zijn voor de vijftiende keer de VAF Wildcards uitgereikt, de jaarlijkse prijzen voor aanstormend filmtalent. Dit jaar gaan twee VAF Wildcards naar de pas afgestudeerde regiestudenten Documentaire Jaan Stevens en Elie Maissin. 

RITCSer Jaan Stevens ging met ‘Voor Eunice’ naar huis met de VAF Wildcard Documentaire op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. De jury koos voor de kortfilm omwille van het relevante verhaal dat wordt verteld vanuit het perspectief van de sterke protagonist. “De visuele uitwerking van de film toont dat deze maker de juiste keuzes weet te maken en dat hij een erg matuur filmmaker is”, aldus nog het juryverslag.

De VAF Wildcard voor FilmLab werd uitgereikt aan Elie Maissin voor zijn documentaire 'Het huis'. In dit experimenteel single screen-werk word je ondergedompeld in de sfeer van een huis. Voor de jury is Het huis een maatschappelijk relevante film die op een gedurfde wijze en met een erg interessante eigen stijl een inkijk geeft in het leven van de personages. “Het is een film die ons heeft geraakt”, besloot de jury.

Op het Kortfilmfestival mochten nog twee andere RITCSers een prijs aan hun palmares toevoegen. Tijs Torfs ging voor zijn kortfilm 'Graven' met de Publieksprijs aan de haal, Anthony Nti - bijgestaan door zijn partner in crime Chingiz Karibekov - mocht de juryprijs in de Vlaamse fictiecompetitie in ontvangst nemen voor 'Da Yie'.

Deel dit