Schrijven-alumnus Mattijs Deraedt RITCS

Schrijven-alumnus Mattijs Deraedt brengt eerste poëziebundel uit

Nieuws

RITCSer Mattijs Deraedt behaalde zijn Master Schrijven in 2016, met een novelle als afstudeerwerk. Vier jaar later stuurt hij zijn eerste poëziebundel de wereld in, met de welluidende titel 'De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan'.  

Mattijs Deraedt volgde de afstudeerrichting Schrijven en pende zijn masterproef neer onder begeleiding van auteur Jeroen Theunissen. Ondertussen woont hij in Brussel en is hij werkzaam als poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans. Als schrijver publiceerde hij onder meer in Het Liegend Konijn, De Revisor, Deus Ex Machina, Poëziekrant, Tirade en Extaze. 

In zijn poëziedebuut 'De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan' gaat hij op zoek naar zijn plaats in de wereld als jonge man. Van het platteland naar de stad, in de liefde en in de rouw. Telkens in een heldere taal, waarmee hij barsten probeert te slaan in het mannelijke pantser.

Wil je graag bij de voorstelling van de bundel zijn in Muntpunt op 24 september 2020? Ontdek hier meer info en schrijf je in.

foto: Olaf Verhaeghe

Deel dit