De zon is een maffe god

RITCSers in de smaak op Filem'On

Nieuws

Het Filem’On internationaal filmfestival voor jong publiek,  een tiendaags festival voor scholen, families en verenigingen, was dit jaar aan haar 12de editie toe. Meer dan 130 films, in alle genres en formaten, voor een publiek van 2 tot 16 jaar, stonden op de affiche. Op zaterdag 3 november werden in CINEMA GALERIES de awards uitgereikt. RITCSers Mathijs Dekyvere en Kato De Boeck vielen beide in de prijzen.

Provence

Provence won de EFCA Award voor Beste Kortfilm. De film is het afstudeerproject van Kato De Boeck. Naast de regie schreef De Boeck ook zelf het scenario. De fotografie van de film was in handen van Esmoreit Lutters, terwijl de montage gedaan werd door Lawrence Paul Foley. Provence werd eerder geselecteerd voor Palm Springs Festival en Film Fest Gent.

In 'Provence' verkennen de elfjarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence tijdens hun jaarlijkse zomervakantie. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camilles bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie. Ontluikende volwassenheid verstoort de zorgeloze vakantie.

 

De Zon is een Maffe God

'De Zon is een Maffe God', de kortfilm van Mathijs Dekyvere, won de prijs voor Beste Belgische kortfilm. De kortfilm schetst het verhaal van Adam, een negenjarige enthousiaste jongen, wordt geïnterviewd in een groots TV-interview. Zijn verhaal begint wanneer zijn vriendinnetje Claudia hun prille relatie beëindigt. Adam is hier het hart van in maar blijft niet bij de pakken zitten. Vanop een dak in de stad bedenkt hij een strategie om de liefde van Claudia terug te winnen. Hij besluit om zo snel mogelijk volwassen te worden en zo het hart van Claudia te heroveren.

Deel dit