Ivo jongeren van hier canvas monteur

RITCSer Ivo realiseert Canvas-reeks 'Jongeren van hier'

Nieuws

Deze week ging de nieuwe Canvas-reeks 'Kinderen van de migratie' van start. Naar aanloop van dat programma lanceerde de zender op haar instagram-pagina ook de onlinereeks 'Jongeren van hier', een soort spin-off van Kinderen van de migratie, gerealiseerd door RITCSer Ivo Shimwa.

Hoe zien jongeren met een migratieachtergrond zichzelf? En wat vinden ze van de etiketten die op hen geplakt worden? In de onlinereeks 'Jongeren van hier' nemen jongeren met een migratieachtergrond het woord. Zo vertellen ze ons onder andere hun grootste wensen, wat hen boos maakt en waar ze trots op zijn.

“Ik heb het programma ‘Jongeren van hier’ gerealiseerd voor Canvas Online. Door de link met het programma ‘Kinderen van de migratie’ wouden ze het programma dan ook eerst ‘Jongeren van de migratie’ noemen, maar in de intro wordt het woord migratie bewust geschrapt en vervangen door het woord ‘hier’ omdat de jongeren iets hadden van ‘tot wanneer zijn wij jongeren van de migratie’. Daarom is de titel ook een boodschap dat het jongeren van hiér zijn.” In totaal interviewde Ivo 16 jongeren met allerlei verschillende achtergronden. Zelf is hij opgeleid als monteur, al stak hij op verschillende fronten de handen uit de mouwen. “Ik heb de jongeren gezocht en geïnterviewd. De beelden heb ik ook zelf aan elkaar gezet in de montagestudio.” We hopen samen met Ivo dat de boodschap van het programma de nodige kijkers kan bereiken. Over dat laatste is Ivo alvast optimistisch. “Op het kanaal van canvas zitten de video’s in de top 5 qua weergave dus dat mij alvast een groot plezier.” 

Kijk naar 'Jongeren van hier' via VRT NU.
 

Ivo over het programma en zijn job bij de VRT

Teaser

Deel dit