RITCS Hyun Lories Versailles Film Fest Gent 2020

RITCSer Hyun Lories kaapt met 'Versailles' de publieksprijs weg op Film Fest Gent

Nieuws

Ook dit jaar zagen verschillende RITCSers hun werk geselecteerd voor Film Fest Gent. Het was Hyun Lories, masterstudent Regie, die met zijn kortfilm 'Versailles' de publieksprijs wegkaapte op de 47ste editie van het festival.

In de studentenkortfilmcompetitie zagen we zowel 'O' van masterstudent Petronella Van der Hallen als 'Versailles' van Hyun Lories. Met haar masterproef 'O' wil Petronella Van der Hallen samen met haar crew de levens vastleggen van mannen achter tralies in de gevangenis van Beveren en zodoende hun verhaal in een ander, evenwichtiger perspectief plaatsen. In haar eindwerk brengt ze dans, muziek en film samen. 'Het resultaat is een fijngevoelig werk dat de onuitspreekbare gevoelens die komen kijken bij gevangenschap op ambitieuze wijze naar het scherm weet te vertalen', zo omschrijft Film Fest Gent de film. 

RITCSer Hyun Lories mocht naar huis gaan met de publieksprijs weg. Voor de opnames van zijn masterproef met 'Versailles' koos de regisseur (opnieuw) voor zijn geliefkoosde Brussel. In de kortfilm keert Sanaa (23, vertolkt door de Brusselse zangeres Blu Samu) terug naar Versailles, de Brusselse wijk waar ze opgroeide. In een poging om de band met haar zus Rana (15) te herstellen, maakt ze de belofte om samen, voor de eerste keer, naar zee te gaan. Een uitstap die ze altijd al hadden willen maken.

In de International Short Film Competition - met daarin telkens ook een Vlaamse kortfilm - was 'Howling' te zien, het jongste werk van RITCS-alumna Laura Van Haecke. 'De verstilde en tegelijk gevoelige aanpak getuigt van een grote maturiteit bij de filmmaker' aldus Kortfilm.be. In 'Howling' verhuist de negenjarige Bo samen met haar moeder en haar halfzus Rani naar het platteland. Terwijl Rani de weekends bij haar vader doorbrengt, blijft Bo achter in het lege thuis. In het landschap van uitgestrekte velden, is Bo op zichzelf aangewezen en wordt ze onafhankelijker. 

Foto Film Fest Gent

Deel dit