KORTFILMFESTIVAL 2020 RITCS WHITE GOLDFISH

RITCS represent op Kortfilmfestival Leuven 2020!

Nieuws

Na 25 edities moest Kortfilmfestival Leuven zich dit jaar noodgedwongen heruitvinden tot een online filmfestival. Het goede nieuws is dat het festival wel degelijk doorgaat! Enkel het publiek bevindt zich deze keer niet in de pluche zetels van de filmzaal, maar in zijn eigen cocon. En het RITCS is dit jaar bijzonder goed vertegenwoordigd. Feest! 

Voor de Vlaamse competitie - het kloppende hart van het festival - en enkele eenmalige evenementen voorziet het festival een livestream. Deze vertoningen, steeds met live gesprekken, zijn enkel op één specifiek moment te bekijken. Je koopt dus een ticket voor een bepaalde vertoning en kan dan live meekijken, alsof je in de zaal zit.

Maar liefst vier masterstudenten schopten het tot de geselecteerde oogst Vlaamse fictiefilms. Dat zijn 'Old born' van Jordan De Deken, 'Wildflowers' van Ammen S. Ogedengbe, 'Versailles' van Hyun Lories en de animatiefilm 'Tot de dood ons scheidt' van Sofie Vermeir. Ook verschillende alumni veroverden een plekje in de selectie: 'FKTF' van Aline Boyen, 'Grapefruit' van Henry Disotuar, 'Howling' van Laura Van Haecke, 'White Goldfish' van Raf en Jan Roosens, LOS VEO van José Daniel Granados en de animatiefilm 'Caroussel' van Jasmine Elsen

Ook de korte documentaire heeft sinds enkele jaren terug een vaste plek op Kortfilmfestival Leuven. In deze competitie wist student Cinematografie Lukas Gevaert een selectie te pakken te krijgen met 'The Lost Bycicle of Ghent'. Zijn film wordt aangevuld met korte documentaires van vier alumni: 'Bertha en de Wolfram' van Tijs Torfs, 'Radio Felix' van Lauranne Van den Heede en 'Dear Angels' van Charlotte De Cort en Heleen Declercq. 

Alle info over de vertoning van deze films vind je op de website van Kortfilmfestival Leuven. 

 

 

 

 

Deel dit