RITCS onderdeel van lichtfeest Brussel By Lights

RITCS onderdeel van lichtfeest Brussel By Lights

Nieuws

De 10de editie van Brussels by Lights is van start gegaan en de achterzijde van ons RITCS-gebouw, gelegen in de Moutstraat, maakt deel uit van het parcours.

Dit jaar staat de Kartuizerswijk (tussen de Sint-Goriks- en Dansaertwijk) centraal. Het Géometrix-parcours neemt de bezoekers mee op een wandeling van 45 minuten langs 6 geometrische en voor het grootste deel interactieve lichtcreaties. Op deze route zijn een tiental lege etalages versierd met fresco's van fosforescerende verf.

De Stad Brussel haalt alles uit de kast om haar handelaars in de kijker te zetten met een magisch schouwspel van licht in meer dan 160 straten, met zo’n 1600 kabels. Van 23 november tot 8 januari kunnen duizenden bezoekers de artistieke decoraties bewonderen die zijn gekozen in overeenstemming met de waarden en identiteiten van de verschillende wijken.

De lichtinstallatie aan ons gebouw heet Dreamscape en is van de hand van de Poolse Magdalena Radziszewska. Aan bloemen worden al eeuwenlang mysterieuze eigenschappen toegeschreven. Bloemen worden vaak gebruikt in sprookjes en legenden en hebben tot de dag van vandaag een magische uitstraling. Dreamscape is een werk met reusachtige orchideeën die, gehuld in subtiel licht, de bezoekers meenemen op een contemplatieve wandeling vol dromen en fantasieën. 's Avonds hebben de bloemen een ‘Black Light’-effect. 

Foto (c) Stad Brussel

Deel dit