Wouter Bouvijn De Twaalf

Ricky Gervais lovend over 'De Twaalf' van Wouter Bouvijn

Nieuws

Mooie complimenten van Ricky Gervais aan het adres van Wouter Bouvijn, cast en crew voor hun serie "De Twaalf". De Amerikaanse komiek, acteur en schrijver is lovend over de serie die wereldwijd via streamingplatformen te zien is.

🐦  Ricky: "Watched #detwaalf this week. One of the most complex, nuanced and gripping courtroom dramas I've ever seen. Naturalistic and extraordinary. Beautiful and gritty. A study of humanity, morality, integrity and consequence. Bravo."

Ze schrokken zich gisterenavond laat een hoedje, de makers van "De twaalf", wanneer ze de tweet van Ricky Gervais zagen opduiken. De bekende Brit had de populaire dramareeks - die eind vorig jaar te zien was op Eén - bekeken en is lovend. "Natuurgetrouw en buitengewoon", "prachtig en korrelig", "een studie van menselijkheid, moraliteit en integriteit", zo klinkt het. En bovenal: "een van de meest complexe, genuanceerde en aangrijpende rechtbankdrama's die ik ooit heb gezien."

Lees verder op VRT NWS

Over de serie

"De twaalf" is een dramareeks die draait rond een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Onder meer Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer spelen erin mee. De reeks kreeg op het Canneséries festival de prijs voor beste scenario.

Deel dit