Kato De Boeck - Provence

Regisseuses boven op Palm Springs Festival

Nieuws

Deze nacht maakte het Palm Springs International Film Festival haar selectie bekend. Regisseuses Kato De Boeck en Inès Eshun konden met hun afstudeerfilm beide een plaats weten te bemachtigen op de lijst van het prestigieus festival. Kato haar film kent er zijn wereldpremière. Inès zet met de selectie haar indrukwekkend festivalparcours verder. De film viel eerder in de prijzen op het Tribeca Film Festival.

Provence

Kato De Boeck behaalde in 2018 haar master met de film 'Provence'. De film vertelt het verhaal van de eigenzinnige Camille, een elfjarig meisje, dat met haar gezin op kampeervakantie verblijft in de Provence. Samen met haar drie jaar oudere broer Tuur en hun kleine broertje Basil verkent ze het paradijs van hun nieuwe vakantiebestemming.

De ontmoeting met twee Hollandse meisjes doen de verhoudingen tussen Camille en Tuur wankelen. De realiteit van het tienerleven sluipt stilaan binnen in Camille haar leven waardoor haar beleving van de vertrouwde gezinsvakantie verandert. De zorgeloze zomers lijken plots ver weg.

 

VOLG DE FILM

Het leven van Esteban

Filmmaker Inès Eshun werd in Frankrijk geboren, heeft Ghanese en Estse roots, groeide op in België en studeerde film aan het RITCS. Het leven van Esteban is haar afstudeerproject, een coming-of-age-drama dat in december in wereldpremière ging tijdens het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en in februari ook werd vertoond op het J.E.F. jeugdfilmfestival in Antwerpen.

De film gaat over Esteban, een jongen die opgroeit bij zijn alleenstaande moeder en niet weet niet wie zijn vader is. Op zoek naar zijn identiteit ontdekt hij dat zwemmen een metafoor is voor het leven zelf. Als in een mozaïek wordt het hoofdpersonage Esteban op verschillende leeftijden gevolgd. De belangrijkste rollen in Het leven van Esteban worden gespeeld door Noah Mavuela, Mathis Mavuela, Joshua Tassin, Zion Kiala, Tine Cartuyvels, Goua Grovogui en Lamine Diouf. De film is gedraaid op locaties in Antwerpen, Gent, Vilvoorde en aan de Belgische kust. (VAF)

 

VOLG DE FILM

Deel dit