Provence Kato De Boeck RITCS

'Provence' sleept Ensor voor beste Kortfilm in de wacht

Nieuws

Dit weekend sleepte 'Provence' van alumna Kato De Boeck de Ensor voor beste Kortfilm in de wacht op het filmfestival van Oostende. In de jury zetelden Marc James Roels (co-regisseur van ‘Ce magnifique gâteau!’), Daniel Lambo (‘Duts’) en Mathieu Mortelmans (‘Bastaard’, ‘Complices’, ‘Les Naufragés’).

"Als we films blijven maken over kinderen die moed durven tonen, dan zijn we goed bezig", aldus Kato op het podium in Oostende. Haar eindwerk kende reeds een heel mooi festivalparcours waar ze vele internationale selecties verzamelde en veel prijzen wegkaapte. Zo won de film de publieksprijs op Filmfest Gent, de debuut-, publieks- en persprijs op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven, de Student Film Award op het Zlin Film Festival en ga zo maar door…

Waarover 'Provence' gaat? Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de elfjarge Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camilles bewondering voor haar grote broer in jaloezie.
 
Kato De Boeck studeerde in 2018 af als regisseur aan het RITCS School of Arts.

Deel dit