Skip to main content
Zoeken

Nieuwe directeur RITCS, Reinhilde Weyns: “Studenten dagen ons uit om het nog beter te doen."

Reinhilde Weyns portret Kaai
  • Nieuws

Reinhilde Weyns opent het academiejaar als nieuwe directeur van het RITCS, School of Arts aan de Erasmushogeschool Brussel. Hiermee neemt ze de fakkel over van Ann Olaerts, die na 6 jaar afscheid neemt van onze school. De afgelopen twee jaar was Reinhilde Weyns opleidingshoofd van de academische bachelor- en masteropleidingen in de Audiovisuele Kunsten aan het RITCS. Patrick Geeraerts neemt haar taken van opleidingshoofd over samen met Jacqueline de Goeij als adjunct.

Reinhilde: “Het voelt vandaag als een nieuwe start. Na de ‘crisismodus’ van de afgelopen 2 jaar kunnen en mogen we voorzichtig terug dromen van een nog betere, nog juistere, nog mooiere school. Ik zal verder bouwen op de processen die Ann Olaerts in gang heeft gezet om van het RITCS een veilige, inclusieve plek te maken. Hiervoor gaf ze de afgelopen zes jaar onverstoorbaar het beste van zichzelf en daar danken we haar dan ook oprecht voor. “

Reinhilde Weyns heeft reeds een lange loopbaan achter de rug, zowel in de media als in de kunstensector. Zo werkte ze tussen 2006 en 2018 voor de cultuurzender Canvas, eerst als adjunct-, daarna als netmanager. Daar bouwde ze een brede expertise op in het aansturen en begeleiden van creatieve teams. Ook als lid van vele VAF-commissies bleef ze voeling houden met de kracht en de mogelijkheden van het audiovisueel talent in Vlaanderen. Het is die passie voor ‘makers’ in spe die haar overtuigde om in de eerste plaats naar het onderwijs te komen en om later te kandideren voor de functie van directeur van het RITCS.

Reinhilde: “Een kunstschool is een bijzondere plek met vele uitdagingen. In de eerste plaats willen we een school zijn die voor iedereen open staat en waar iedereen zich herkent, zich gezien en gehoord voelt. Want we leren de studenten niet alleen een ‘vak’– we willen hen vooral begeleiden om uit te groeien tot mensen die hun eigen creatieve en artistieke stem vinden en kritisch hun plaats in de maatschappij opeisen. Zij zijn de makers van morgen die onze samenleving zullen verbeelden en vormgeven, en dat is een grote verantwoordelijkheid. Ik kijk er naar uit om met het team van gedreven en geëngageerde docenten en medewerkers met volle kracht verder te werken aan een nog betere school voor alle studenten."