Openlesdagen

Nieuw: openlesdagen 2018

Nieuws

Kom proeven van de sfeer op het RITCS tijdens één van onze openlesdagen. Schrijf je in en maak een eerste maal kennis met de opleidingen, onze school en enkele van je toekomstige docenten. De openlesdag probeert je alvast warm te maken voor de toekomst. Raadpleeg de verschillende programma’s en schrijf je in.

Openlesdagen

Openlesdag Animatie

Tijdens de openlesdag 'Basisprincipes 2D' van woensdag 18 april laat docent Hilaire Van den Broeck je tussen 14u en 18u kennismaken met de basisprincipes van 2D Animatie. Deze openlesdag gaat door op Campus Kaai in het tijdelijk atelier van de studenten Animatie. Breng voor deze les een 2B of 3B potlood met je mee, een gom, schrijfpapier en een pen om nota's te nemen. 

Inschrijvingen afgesloten

Openlesdag Filmgeschiedenis

Tijdens de openlesdag van woensdag 18 april laat docent en filmkenner Wouter Hessels je tussen 16u30 en 18u30 kennismaken met film en zijn geschiedenis. Hessels is naast docent ook coördinator van CINEMA RITCS. Afgelopen zomer was hij regelmatig te gast bij cinema canvas, waar hij als spreker zijn expertise met de kijker mocht delen. Deze openlesdag gaat door op Campus Dansaert in het centrum van Brussel. Nà de les is Offscreen te gast bij CINEMA RITCS. Heb je zin in film, blijf dan na de les even plakken en schuif aan voor een vertoning in CINEMA RITCS. 

Inschrijvingen afgesloten

Openlesdag Radio

Een eerste maal in de studio duiken of de nodige technieken leren om je stem juist te gebruiken? Tijdens de openlesdag Radio van woensdag 9 mei maak je kennis met de docenten en het vak. Op het programma ondermeer een les radio-analyse, stemtechniek en radioprogramma. 

Inschrijvingen afgesloten

Openlesdag Animatie

Tijdens de openlesdag 'Grafische technieken & Modelschetsen' van woensdag 09 mei laat docente Vinciane Lowie je tussen 14u en 18u kennismaken met grafische technieken en modelschetsen. Deze openlesdag gaat door op Campus Kaai in het tijdelijk atelier van de studenten Animatie. 

Inschrijvingen afgesloten

Openlesdag Audiovisuele Parameters

De basis van het vertellen van een audiovisueel verhaal, daar draait het om in de openles 'Audiovisuele Parameters', gegeven door docent Patrick Geeraerts op woensdag 9 mei. In deze les worden de artistieke en technische parameters van een audiovisuele productie (film, documentaire, ... ) stuk voor stuk behandeld. Termen als brandpuntsafstand, beeldgrootte, beeldcompositie, cadrage en perspectief zullen voor jou na de les geen onbekende meer zijn. Daarnaast wordt ook gefocust op het beheersen van tijdsverloop en continuïteit in een audiovisuele productie door dieper in te gaan op zaken als cutaway, ellips, as en raccord. De openles is een ideale voorbereiding voor je toelatingsproef Film. 

Inschrijvingen afgesloten

Deel dit