Mohammed Zalbak derde op Don Bosco Global Youth Film Festival

Mohammed Zalbak derde op Don Bosco Global Youth Film Festival

Nieuws

Straffe prestatie van Mohammed Zalbak. Bij de prijsuitreiking van het Don Bosco Global Youth Film Festival (DBGYFF) werd de naam van de jonge Belg opeens genoemd in de categorie 'Live Action 10 minutes'. Beloning? Een straffe derde plaats en 2.000 euro. (Bron: donbosco.be)

Op donderdag 18 en vrijdag 19 november vond het Don Bosco Global Youth Film Festival (DBGYFF) wereldwijd plaats. In meer dan 50 landen werden de geselecteerde films geprojecteerd tijdens feestelijke voorstellingen. Op vrijdag 19 november vond de prijsuitreiking plaats tijdens het slotevenement waar ook Algemeen Overste Ángel Fernández Artime aanwezig was. Wie de prijsuitreiking volgde, hoorde opeens "Third place in the category Live Action 10 minutes: Self Therapy, Mohammed Zalbak from Belgium."

U leest het goed. Uit meer dan duizend inzendingen van over de hele wereld werd de film van de 22-jarige Belg geselecteerd en bekroond met een derde plaats. We gingen met Don Bosco Media langs bij Mohammed om eens te horen wat dit met hem doet.

Dag Mohammed, vertel eens iets over jezelf.
"Ik ben een 22-jarige tv-student aan het RITCS en heb een passie voor filmmaken. Eerst volgde ik een jaar rechten, maar toen besefte ik dat onze tijd op aarde gelimiteerd is. Ik besloot me volledig te richten op doen waar ik van hou, namelijk verhalen vertellen. Hiermee hoop ik een nalatenschap te creëren dat voor altijd zal blijven bestaan. Het liefst kies ik voor onderwerpen en thema's die nog als taboe worden aanzien in een poging ze meer bespreekbaar te maken. Dialoog kan de eerste stap naar verandering zijn en dat is soms nodig om niet te blijven vastzitten in de denkwijzen van het verleden."

Lees verder op donbosco.be.

Deel dit