RITCS carnaval van Binche

Kunstenaar-leraars in spe zetten DE STOETERIJ op poten met 120 Brusselse kinderen

Nieuws

De studenten van de Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten gaan met maar liefst 120 Brusselse kinderen aan de slag om samen de STOETERIJ te realiseren. Die ging normaal gezien op 23 maart 2020 de Kunstberg op, maar naar aanleiding van het coronavirus wordt deze feestelijke gebeurtenis uitgesteld. 

De Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten is er voor elke kunstenaar die een positieve keuze wil maken om als kunstenaar-leraar aan de slag te gaan en die vanuit zijn engagement zijn artistieke kennis willen vertalen naar de samenleving via het onderwijs, community-art, educatief werk of sociaal-artistiek werk. 

DE STOETERIJ is een mooi voorbeeld van het soort projecten waar de jonge kunstenaar-leraars van het RITCS Schoof of Arts en het Koninklijk Conservatorium Brussel hun schouders onder zetten. De inspiratie voor dit project werd gevonden in de documentaire 'Le Petit Jeune Homme de Binche' (ou le sauvetage miraculeux du Royaume) van Jan Vromman (1992, 32’) en het carnaval van Binche.

Zo verbindt DE STOETERIJ de studenten uit het hoger onderwijs op een carnavaleske wijze met leerlingen uit zowel het buitengewoon onderwijs als leerlingen uit reguliere lagere scholen in de hoofdstad. In totaal werken maar liefst 120 Brusselse kinderen mee aan het sociaal-artistiek project onder begeleiding van Jan Geers, Jan Vromman, Helen Borremans, Florejan Verschueren en Kaat De Windt.
 

Deel dit