Lieven De Cauter

Filosofische speleologie met Lieven De Cauter

Nieuws

"Filosofische speleologie voor eeuwige beginners", zo omschrijft docent Lieven De Cauter zijn nieuwste boek 'Van de Grote Woorden en de kleine dingen'. (Foto: Tom Lagast)

Het boek is een filosofisch sprookjesboek, een boek der verbazing. Een verzameling poëtische miniaturen over de Grote Woorden en de kleine dingen: van geluk en vriendschap tot liefde en dood, van het paradijs tot de informatietechnologie, en over alles wat daartussen ligt. Een brede waaier aan speelse, toegankelijke teksten die samen toch een stevig parcours vormen. Uiterst bruikbaar als hoofdkussenboek voor jong en oud. Filosofische speleologie voor eeuwige beginners. Op 28 april wordt het boek om 14u voorgesteld in De Krook te Gent, in het kader van de 'Dag van de Filosofie'. Op 30 mei kan je dan weer terecht in het kaaitheater. 

Lees hier een eerste fragment

Over de auteur

Lieven De Cauter is filosoof, kunsthistoricus, schrijver en activist. Hij doceert aan het departement Architectuur van de KU Leuven en RITCS. Hij publiceerde o.a. Archeologie van de kick (1995), De capsulaire beschaving (2004), De oorsprongen of het boek der verbazing (2011), Metamoderniteit voor beginners (2015) en is medeauteur van het Klein lexicon van het managementjargon (EPO, 2016).

Deel dit