Feline Franceus voltooid leven

Feline Franceus: "Ik wil met mijn podcasts het debat rond moeilijke onderwerpen openen"

Nieuws

Toen Feline deelnam aan de toelatingsproef was het haar ambitie om de wereld van de zorg en de radio te combineren in haar werk. Vijf jaar later staan we hier en realiseerde ze naast haar bachelorproef 'Niet Aangeboren Hersenletsel' onder meer de podcastreeks ‘Voltooid Leven’, waarin ze verschillende mensen volgt die hun leven als voltooid beschouwen en om die reden graag euthanasie willen. Onze luistertip dit weekend? Bruggenbouwer Feline Franceus.

In 'Bruggenbouwers' nodigt Annemie Peeters gasten uit die staan voor bepaalde waarden en normen die ze met vuur verdedigen, maar die zich ook kunnen verplaatsen in de waarden en normen van iemand anders. Podcastmaker en verpleegkundige Feline Franceus weet de wereld van de zorg en de radio perfect te combineren in haar podcasts.
Feline Franceus is amper 25 jaar oud of wordt nu al als bruggenbouwer beschouwd. Na haar diploma als verpleegkundige, besloot ze zich over te geven aan de wereld van de podcasts en maakt ze podcasts die moeilijke thema’s uit de zorg bespreken.

Ze maakte onder andere de podcast NAH, ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’, die bekroond werd met de NTR-Podcastprijs. De podcast vertelt het verhaal van Christiane, directrice van een woonzorgcentrum die op vakantie een ongeluk had en in coma raakte. De voorspellingen waren niet goed, en Christiane had eerder een wilsverklaring opgesteld, waarin stond dat ze in dit soort geval geen kunstmatige beademing zou willen en ook geen sondevoeding. Maar haar broer interpreteerde dat anders, en ging wél voor ‘het leven’. Als bij wonder en na lange revalidatie herstelde Christiane relatief goed. Maar wou ze dat wel?

Lees en luister verder op radio1.be

Deel dit