Sun Mee RITCS Schrijven VAF Wildcard De weekenden

Eerste VAF wildcard Scenario gaat naar Sun Mee Catrysse

Nieuws

Op het Kortfilmfestival Leuven heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds dit jaar zeven VAF Wildcards uitgereikt aan de meest veelbelovende talenten uit de bachelor- of masterstudenten van de Vlaamse filmscholen. Nieuw dit jaar was de VAF Wildcard voor Scenario, en die ging naar masterstudent Schrijven Sun Mee Catrysse met 'Eomma'.

Over het scenario

Masterstudente Schrijven Sun Mee Cattrysse koos ervoor om een scenario te schrijven voor een dramatische langspeelfilm. 'Eomma' is een verhaal geworden over een internationaal geroemd concertvioliste, Soo-Jin, die wordt uitgenodigd voor een concert in Zuid-Korea, het land van haar geboorte.
 
Waarom wou je dit verhaal vertellen?

Sun Mee: "In 2016 reisde ik zelf voor het eerst naar mijn geboorteland Zuid-Korea omdat ik antwoord zocht op mijn grote levensvraag: Kan een kind afstaan de grootste daad van moederliefde zijn? Mijn zoektocht eindigde helaas niet met een ontroerende hereniging met happy-end zoals je wel vaker op televisie ziet. De vraagtekens die ik bij aanvang had, werden alleen maar groter. De grote vraag wie mijn moeder was, veranderde geleidelijk in: Wie zijn al die moeders? En hoe komt het dat er in de laatste zes decennia meer dan tweehonderdduizend Koreaanse kinderen over verschillende continenten werden geadopteerd? Waarom blijft het zo oorverdovend stil aan de kant van die tweehonderdduizend geboortemoeders? 

Toen ik aan dit scenario begon, vertrok ik dus vanuit mijn eigen ervaringen en emoties. Gaandeweg leerde ik mensen kennen die hun levensverhaal met mij wilden delen. Ze inspireerden mij om een verhaal te vertellen dat verder gaat dan het thema adoptie. Het groeide uit tot een universeel verhaal met 'moederliefde' als centraal thema. Tegelijkertijd probeerde ik, westers opgevoed, mijn persoonlijke dilemma’s, twijfels, vragen en verworven inzichten respectvol te verweven met de Koreaanse cultuur."

Lees meer 
Deel dit