Lichting Animatiefilm 2020 RITCS

Dit is onze lichting Animatiefilm 2020

Nieuws

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Het slotfestival LICHTING RITCS zal dit jaar integraal digitaal plaatsvinden, maar daarom niet minder feestelijk.Vanaf november wordt elke week een andere afstudeerrichting in de virtuele schijnwerpers gezet om de eindwerken van de makers van morgen voor te stellen aan het brede publiek. Het startschot van LICHTING RITCS wordt gegeven door de afstudeerrichting Animatiefilm. 

Ze zijn met vier, de studenten die zichzelf vanaf dit jaar masterstudent animatiefilm mogen noemen. De class of 2020 bestaat uit Nicole ten Cate, Sofie Vermeir, Bjarne Huysmans en Maike Van Bruwaene. Je kan hun werk integraal ontdekken op RITCS ONLINE, de streamingdienst van het RITCS School of Arts. Vraag je login aan en bekijk de werken.

VRAAG JE LOG-IN AAN

ONTDEK DE FILMS

 

Uitgelicht

Noah Nicole Ten Cate

"Er is weinig aandacht voor het trauma van kinderen van gescheiden ouders"

We spraken met masterstudente Nicole ten Cate over haar eindwerk en parcours in de afstudeerrichting Animatiefilm. Haar masterproef schetst een portret van Noah, die tijdens een ruzie met haar ouders wegvlucht in haar fantasiewereld samen met haar vertrouwde pluche giraf. "Mijn ouders zijn gescheiden en ik verbaas me er nog altijd over hoe weinig aandacht er is voor het trauma van veel kinderen van gescheiden ouders."
 

Lees het artikel

Bekijk de film

Tot de dood ons scheidt

"Humor brengt evenwicht in een luguber verhaal"

In haar masterproef 'Tot de dood ons scheidt' schetst Sofie het portret van, Leon, een oude man die samenleeft met het lijk van zijn vrouw. Elke dag herbeleeft hij momenten met zijn vrouw door middel van foto's uit zijn dagboek. Tot op een dag een verloren dagboek pagina zijn hele stramien hopeloos in de war stuurt. "Als mensen aan animatiefilm denken, hebben ze vaak enkel vrolijke films voor ogen. Ik wilde graag eens de andere kant op gaan door iets lugubers te vertellen met een humoristische toets." 

Lees het artikel

Bekijk de film

Blijf op de hoogte van LICHTING RITCS

Nog het hele najaar laten we onze lichting laatstejaars digitaal op je los. Op de hoogte blijven? Registreer je voor onze nieuwsbrief.
 

NIEUWSBRIEF

 

Deel dit