Laureaten IKL

Deze verhalen vielen in de prijzen op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2021

Nieuws

Zaterdag 11 december was het terug nagelbijten voor veel jonge makers. Die avond vond in Leuven de slotavond plaats van het Internationaal Kortfilmfestival 2021. Traditiegetrouw werden er terug verschillende prijzen uitgereikt, waaronder de felbegeerde wildcards van het Vlaams Audiovisueel Fonds. (Foto door: Kortfilmfestival Leuven)

Een springplank voor jonge makers, zo kan de slotavond van het Internationaal Kortfilmfestival misschien nog het best worden omschreven. Het winnen van een prijs is voor de betrokkenen niet alleen een fijne erkenning voor hun werk en hun verhaal, ze bieden ook een perspectief op de toekomst. 

Deze RITCSers vielen in de prijzen

De documentaire Wildcard is voor Camille Ghekiere met Nieuwkomers

De Juryprijs voor het Beste Debuut gaat naar High Jump van Lennert Madou.  Een verfrissende film die volgens de jury net als een prachtige dans perfect in balans was.

De Publieksprijs in de Vlaamse fictiecompetitie gaat naar Two to Tango van Dimitri Sterkens. Het publiek stemde deze treffende en intense parabel over de wereldpolitiek naar de eerste plaats.

De winnaars van de Pitch Your Script Award zijn Savorless Salt van Mathieu Ghekiere en Bokkenrijders van Tom De Liège. Met een speciale vermelding voor Calin van RITCSer Eva Eysermans

De VAF Wildcard voor Fictie ging naar Aulona Fetahaj met Passé Imparfait. Met speciale vermeldingen voor Au revoir au printemps van RITCSer Khaël Velders.

Sinds vorig jaar wordt de VAF Wildcard voor Scenario ook uitgedeeld, deze gaat dit jaar naar Linde Goossens met haar film De Branding.

Een audiovisueel werk maak je nooit alleen. We willen dan ook uitdrukkelijk alle betrokken mensen van de cast en crew feliciteren. 

Werp een eerste blik op het werk

Deel dit