Skip to main content
Zoeken

De sterke ploeg naast het veld: Professionele Bachelor capteert voetbalmatch Brugge - Anderlecht

Laura Snyers voetbalmatch Brugge Anderlecht
  • Nieuws

Gisteren capteerden de tweede- en derdejaarsstudenten van onze Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten de match tussen Club Brugge en Anderlecht als onderdeel van de Bachelorclass Sport. Zo’n 11.000 fans volgden de match via de livestream. Onder begeleiding van Serge Bellens en dankzij de samenwerking met EMG Belgium en Club Brugge konden de studenten rekenen op de nodige professionele omkadering. Voor regisseuse Laura Syners was het de eerste keer dat ze een voetbalmatch mocht capteren. De ochtend na de match belden we Laura op voor een korte reactie. (Foto header: Laura in de regiestudio van het RITCS)

“Binnen de school hebben we al aardig wat captaties achter de rug, maar voor alle betrokken studenten was het de eerste keer dat we een voetbalmatch mochten capteren. Dat was natuurlijk spannend, maar iedereen heeft dat eigenlijk ontzettend goed gedaan.” Als regisseur zit Laura vaak in de regisseursstoel van onze multicamstudio op het RITCS. Dankzij de samenwerking met EMG Belgium kon Laura voor deze opname plaatsnemen in een professionele captatiekar. “Je staat opeens met twee voeten in het echte leven waar de lat ook meteen super hoog ligt.” In totaal keken zo’n 75.000 mensen naar de voetbalmatch en dat zijn er natuurlijk een pak meer dan bij de oefeningen die de studenten hier binnen de schoolmuren realiseren, maar ondanks het aantal kijkers blijft Laura erg nuchter. “Op een bepaald moment zei iemand dat er duizenden mensen aan het kijken waren. Op dat moment ben je je natuurlijk erg bewust van wat je aan het doen bent, maar voor mij verandert dat niet erg veel. Het resultaat moet goed zijn, of er nu 10 mensen kijken of 10.000.”

De dag na de captatie is Laura al onderweg met geluidsman Kevin Sucaet voor een bezoek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel voor de opname van een strijkersorkest op 11 maart. Van variatie gesproken!

Herbekijk de match

bachelorclass
bachelorclass
bachelorclass
bachelorclass