RITCS Educatieve Opleidingen

De nieuwe Educatieve Opleidingen: Bruggen bouwen tussen cultuur en maatschappij

Nieuws

Een brug tussen cultuur en maatschappij: dat is wat de samenleving van vandaag broodnodig heeft. Onderwijs speelt daarin een cruciale rol. Daarom bundelen het RITCS en het Koninklijk Conservatorium Brussel, Schools of Arts van de Erasmushogeschool Brussel de krachten in de nieuwe Educatieve Opleidingen om de Kunstenaar-Leraars van morgen op te leiden. 

De kunstenaars die een Educatieve Opleiding volgen geven niet enkel graag les, ze zijn ook gedreven door hun passie voor de kunsten. Ze hebben een missie: vanuit hun persoonlijk engagement de eigen artistieke kennis vertalen naar de samenleving via het onderwijs, community-art, educatief werk of sociaal-artistiek werk.

Voel je je geroepen om in hun voetsporen te treden? Wens je jezelf verder te ontwikkelen terwijl je een meerwaarde bijbrengt aan de maatschappij?

Dit zijn de sterktes van deze opleidingen:
-    Je krijgt les van docenten uit het RITCS en KCB, twee gerenommeerde kunstscholen.
-    Het team van docenten concentreert zich op de passie die jij wil doorgeven en de kunstdiscipline waarvan je al een diploma op zak hebt.
-    Jouw stages, projecten en labo’s gaan door in Brussel, een bruisende en culturele stad.
-    Je komt in aanraking met een sterke en boeiende kruisbestuiving van de verschillende kunstdisciplines. Je klas zal bestaan uit getalenteerde muzikanten, schrijvers, musical-artiesten, theaterregisseurs, acteurs, schrijvers, woordkunstenaars en audiovisuele media experten.

Kom meer te weten over de kersverse Educatieve Opleidingen:
-    Educatieve Master Muziek
-    Educatieve Master Podiumkunsten
-    Educatieve Master Audiovisuele Kunsten
-    Educatieve Bachelor Audiovisuele Kunsten
-    Verkorte Educatieve Bachelor Musical

Ook masterstudenten die nog niet zijn afgestudeerd, mogen starten aan de opleidingen.

Het academiejaar start op 5 oktober 2020, symbolischerwijs de dag van de leraar. 
 

Deel dit