Skip to main content
Zoeken

De Digitale Ontwerpers van de toekomst.

KVDS DXD
  • Nieuws

Vanaf het academiejaar 2018 kan je aan de Erasmushogeschool Brussel de gloednieuwe bacheloropleiding in de kunsten in Digital Design & Development (DxD) volgen.

Deze unieke opleiding - die trouwens de steun van het RITCS geniet - leidt je op tot Digital Experience Designer. "Digital Experience Design is de kunst van het creëren van betekenisvolle digitale ervaringen en belevingen om technologie dichter bij de leefwereld van de mens te brengen", zegt kersvers opleidingshoofd Arno Geens. "In een werk-, leer- en doe-omgeving ga je op een artistieke, experimentele of oplossingsgerichte manier werken aan concrete uitdagingen uit het echte leven. Je gaat op zoek naar manieren waarop je digitale technologieën kan gebruiken om unieke ervaringen en belevingen te creëren die het leven van de mens zo aangenaam en makkelijk mogelijk maken. Je doet dit op een esthetisch, artistiek verantwoorde manier. Hierbij word je begeleid door docenten en externe partners, maar je staat grotendeels zelf in voor de planning, organisatie en uitwerking van je projecten. Je ontwikkelt jezelf tot een veelzijdig en creatief technoloog, die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst."

De opleiding hanteert een erg praktijkgerichte en hands-on aanpak waarin het vernieuwende gebruik van digitale technologie centraal staat. Zo leer je niet enkel designen of coderen, maar ook de creatieve en artistieke mogelijkheden ontdekken van o.a. virtual reality, artificial intelligence, projection mapping, internet of things (IoT), 3D-scanning en zoveel meer. In de ateliers bouw je zélf prototypes van je ideeën en zet je ze om van concept tot functioneel of artistiek eindresultaat.

"De opleiding is vooral gericht naar jongeren die gepassioneerd zijn door de vernieuwende uitdagingen van digitale technologie, maar zich afgeschrikt voelen door een pure programmeeropleiding, of de traditionele creatieve ontwerpopleidingen niet digitaal vernieuwend genoeg vinden", zegt Arno. "DxD is een nieuwe logische evolutie in het beroep van ontwerper in deze tijd van toenemende digitalisering van de maatschappij, en geeft je alle voorsprong om hier een kritische en richtingevende rol in te spelen. Kortom, de digitale ontwerper van de toekomst."

Heb ook jij interesse om de Digitale Ontwerper van de toekomst te worden? Je kan je nog tot en met 10 september inschrijven voor de Artistieke Toelatingsproeven voor deze unieke opleiding. Meer info vind je op: ehb.be/dxd