Coronavirus bol

Coronavirus: stand van zaken 25 maart 2021

Nieuws

Update 25.03.2021: Het Overlegcomité heeft strengere maatregelen aangekondigd om de aanhoudende stijging in de cijfers onder controle te krijgen. Er is beslist om een Paaspauze van 4 weken in te lassen. Na verder overleg met de Minister van Onderwijs, de VHLORA en de directie van EhB werden de volgende afspraken gemaakt: 

1. Vanaf maandag 29 maart tot en met 2 april schakelen we maximaal over naar afstandsonderwijs. Enkel essentiële praktijkoefeningen en ateliers kunnen op de campus georganiseerd worden. 

o    De lessen in de week voor de paasvakantie gaan door zoals gepland.  

o    Alle vakken die online kunnen plaatsvinden, worden op die manier verder georganiseerd.  

o    Praktijkvakken mogen live doorgaan mits strikt naleven van de veiligheidsnormen 

o    Masterproeven, stages en andere oefeningen/projecten op locatie zijn toegestaan. Hiervoor blijven de sectorprotocollen van kracht, en vragen we met aandrang om een verhoogde waakzaamheid te hanteren.

o    Er werd een coronacoach aangesteld om het naleven van de veiligheidsmaatregelen te ondersteunen. 
 

2. Campus Dansaert is vanaf maandag 29 maart tot zondag 18 april (dus ook in de lentevakantie, uitgezonderd de weekends, 5/04 en 13/4/2021) open voor de studenten voor: 

·          individueel gebruik van de verschillende cellen. 

·          stille studieplekken voor wie daar nood aan heeft. 

Reservatie is hiervoor steeds verplicht. 
 

3. Campus Bottelarij is in de Lentevakantie enkel open in de 2e week (12 tot en met 16 april) voor repetities. Reservatie is verplicht via de opleidingsassistenten. Campus Kaai is gesloten tijdens de Lentevakantie. 
 

4. Thuiswerk voor medewerkers is (nog steeds) verplicht, tenzij er een absolute noodzaak is om op de campus aanwezig te zijn.
 

We willen nogmaals iedereen, studenten als medewerkers, oproepen om de maatregelen te respecteren, zowel binnen als buiten de school. Afstand bewaren, een goede handhygiëne én het dragen van een mondmasker blijven de gouden regels om het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden.

Laten we zorg dragen voor onszelf en elkaar.

Deel dit