RITCS ONLINE Rachida el Garani

Binnenkort: RITCS ONLINE

Nieuws

Binnenkort lanceert het RITCS haar nieuw platform: RITCS ONLINE. De nieuwe website, die op dinsdag 24 april wordt gepresenteerd in CINEMA RITCS, wordt een online streamingdienst die je laat kennismaken met de verschillende RITCS-studenten en hun realisaties. De website verschijnt vanaf eind april op ritcsonline.be (Coverfoto: Rachida El Garani)

Een brug naar de sector 

Jaarlijks studeren zo'n 100-tal makers af aan het RITCS School of Arts. Podiumtechniekers, theaterregisseur, radiomakers en tal van andere profielen zoeken vanaf dan hun weg naar de professionele sector. Met RITCS ONLINE wil het RITCS een brug bouwen tussen de afstuderende student en de sector waarin ze terecht zullen komen. Zo krijgen de laatstejaarsstudenten per afstudeerrichting een vast profiel op RITCS ONLINE. Productiehuizen, festivals en pers krijgen via een log-in eenvoudiger toegang tot de werken en contactgegevens van de laatstejaarsstudenten en worden zo vlotter met elkaar in contact gebracht. 

De keuze van kortfilm.be

Het nieuw platform wordt op dinsdag 24 april vanaf 19u30 voorgesteld in CINEMA RITCS, de huiscinema van het RITCS School of Arts. Voor de gelegenheid selecteerde Kortfilm.be, de referentie voor kortfilms, vijf korte films uit het filmarchief van het RITCS. Na de screening gaat Kortfilm.be in gesprek met ondermeer Vincent Langocuhe (programmator IKL), Sam Peeters (Heimat) en wildcard winnaars Kenneth Mercken (The Letter), Rachida El Garani (Into Darkness) en Jasmine Elsen (Kastaars). 

Het volledig programma kan u hier raadplegen of via het Facebook-event.

Interesse in onze nieuwe lichting? 

Heb je als productiehuis, festival of journalist interesse in het werk van onze afstuderende studenten? Neem dan contact op met Frin Platteeuw via frin.platteeuw@ehb.be voor meer informatie. 

 

Deel dit