Laura Vandeynckel geselecteerd

Alumna Animatie geselecteerd voor Berlinale Talents 2018

Nieuws

Zo'n 7.000 makers solliciteerden voor een plaats bij de Berlinale Talents 2018. Alumna Laura Vandewynckel is één van de zes landgenoten die uiteindelijk werd geselecteerd voor de Berlinale Talents 2018, een initiatief van het Filmfestival Berlijn waarbij jong en aanstormend filmtalent zes dagen lang een professioneel filmbad krijgt. 

Laura studeerde in 2014 af aan het RITCS met haar kortfilm 'Het Paradijs'. De film werd een sociaalkritische stop-motionfilm die haar een VAF-wildcard opleverde en selecties op verschillende festivals als Cannes en Film Fest Gent. 

Laura verblijft momenteel in Brazilië waar ze in het kader van een ‘Sacatar residentie’ werkt aan de voorbereiding van haar eerste langspeelfilm.

Artistiek werk is teamsport
In een interview met Film Fest Gent laat schijnt Laura een licht over haar werk. 

“Ik besef meer en meer dat artistiek werk teamsport is en dat niet het minst bij theater en film. Animatie vind ik geweldig, maar ik kreeg, na een jaar eenzame opsluiting bij ‘Het Paradijs’, heimwee naar het sociale, ruimtelijke en fysieke aspect van het theater maken en live-actionfilm. Onderzoeken, plaatsen bezoeken, mensen ontmoeten, verhalen sprokkelen, repeteren, reizen, doodvermoeid terugkomen van sets… Omdat animatie me te “statisch” is, zoek ik hoe ik de verbeeldingsvrijheid van animatie kan combineren met mijn zin om sociaal te werken en er op uit te trekken. Daaruit groeide mijn ‘Pharmakos’ waarin twee klungelig uitziende (poppen)vrienden op het Griekse eiland Sifnos een oude zondebokritueel re-enacten. Ik wil de mix tussen live animatie en documentaire, die bij ‘Pharmakos’ nog wat hapert, verder exploiteren en tot een organisch geheel vermengen.

Lees meer op filmfestival.be.
 

Deel dit