Skip to main content
Zoeken

Aagje Van Damme wint "Beste animatiefilm wereldwijd"

Chit chatter aagje
  • Nieuws

In het Antwerpse Filmhuis Klappei zijn de beste kortfilms verkozen op de 1e editie van "Night of the Short Film", een internationaal kortfilmfestival. De vakjury koos "Lithuania" van regisseur Gaspard Audouin tot "Beste kortfilm nationaal". Bij het publiek ging de voorkeur in die categorie uit naar "Change" van Tobias Deruwe. Naast Gaspard Audouin en Tobias Deruwe kaapte ook Aagje Van Damme een award weg. De vakjury koos haar kortfilm "Chit-Chatter" als winnaar in de categorie "Beste animatiefilm wereldwijd".


Er waren meer dan driehonderd kortfilms uit 46 landen ingestuurd. Daaruit werden er 24 geselecteerd om mee te dingen naar de prijzen. In de jury zaten Antwerps regisseur Robbe De Hert, Patrick Van Laer (filmsalon.be) en Constant Hoogenbosch (Movie Machine).

De 24 kortfilms werden onderverdeeld in 4 categorieën, waarvoor telkens zowel een vakjury- als een publieksprijs werd uitgereikt. De categorieën waren Internationaal, Nationaal, Documentaire en Animatie.

Belgische winnaars ontvingen naast een award ook huurtegoeden voor filmapparatuur ter waarde van 3.500 euro voor de publieksprijs of 5.000 euro voor de juryprijs, die door verhuurbedrijf Camalot België ter beschikking werden gesteld. Naast Gaspard Audouin en Tobias Deruwe kaapte ook Aagje Van Damme een award weg. De vakjury koos haar kortfilm "Chit-Chatter" als winnaar in de categorie "Beste animatiefilm wereldwijd". De overige prijzen gingen naar regisseurs uit Spanje, de Verenigde Staten, Nederland en Pakistan.

Bron: deredactie.be