CILECT

De Internationale Associatie van Film- en Televisiescholen (Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision – CILECT) werd in 1954 opgericht in Cannes (FR) als geesteskind van de twee leidende figuren van de Franse filmschool IDHEC - Marcel L’Herbier en Rémy Tessonneau. In 2015 maken meer dan 160 audio-visuele opleidingsinstituten deel uit van CILECT, verspreid over 65 landen wereldwijd, met meer dan 9 000 docenten en medewerkers die jaarlijks meer dan

55 000 studenten opleiden en communiceren met een alumninetwerk van meer dan 1 330 0000 mensen. Meer dan 65% van de grootste box-office film- en televisiemakers studeerden af aan scholen die lid zijn van CILECT.

CILECT staat voor het behoud van de hoogst mogelijke opleidingsstandaarden van audio-visueel lesgeven en leren, en voor de bevordering van film, televisie en nieuwe mediatrainingen in landen waar dat momenteel nog niet bestaat.

CILECT is volledig toegewijd aan het stimuleren van creativiteit, diversiteit en individualiteit. CILECT streeft ernaar een sleutelrol te spelen in de belangrijkste culturele ontwikkelingen en communicatieprocessen over de hele wereld.

CILECT beschouwt interregionale samenwerking tussen haar leden als haar strategische prioriteit. Het cross-culturele denken is het credo van de vereniging. Het ondersteunen van projecten die de filosofie van duurzame ontwikkeling promoten, is van het hoogste belang.

RITCS-docent Bert Beyens werd in 2014 verkozen als President van GEECT (Groupement Européen des Ecoles de Cinéma et de Télévision), het Europese chapter van CILECT.