MoBo

MoBo lighting by Dramatic Arts students

MoBo is een acroniem voor Mediatheek, onderzoeksruimte, Bibliotheek, ontmoetingsruimte.

De collectie van MoBo bespeelt alle opleidingen van het RITCS en bevat boeken, dvd's, theaterteksten, handboeken, naslagwerken, filosofische en maatschappijkritische werken. Hiernaast beschikken we over een media-archief met de werken van onze studenten. Om de media in het archief te kunnen raadplegen of beheren moet je ingelogd zijn.

MoBo is ook vindplaats van de VTI-podiumcollectie (nu Kunsten.be) De theaterteksten zijn bij ons voor iedereen ter plekke raadpleegbaar en uitleenbaar.

MoBo is een stiltewerkplek om te lezen, schrijven en te studeren, op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag. Lukt het je niet om tijdens de openingsuren langs te komen, dan kan je steeds per email een afspraak maken.

In MoBo

Raadpleeg de catalogus
Blader door het aanbod aan boeken, theaterteksten, DVD's, naslagwerken en andere. Als student en medewerker heb je ook toegang tot het online-archief van het RITCS waar je werken van medestudenten kan terugvinden. Wens je toegang tot het archief, contacteer onze medewerkers onder mobo.ritcs@ehb.be.

Online: de AES E-library
De onlinebibliotheek van de Audio Engineering Society is een databank die onderzoek rond audio verzamelt, in tekst maar ook als tutorial en podcast. Hoe maak je synthetisch geluid "from scratch"? Een soundscape die zich aanpast aan de bewegingen van de luisteraar met 3D-bril? Een goede akoestiek voor je studio bouwen zonder veel geld? Luister en snuister via mobo.ritcs.be

 

 

 

Contact

Julia Clever: Verantwoordelijke MoBo-onderzoekslabo

Ines Den Hollander: Verantwoordelijke Archivering en Digitalisering

mobo.ritcs@ehb.be
+32 (0)2 507 14 54

Openingsuren
maandag: 13 tot 19u
dinsdag, woensdag, donderdag : 13u tot 17u
+ op afspraak.

Op dinsdag 30 april is er uitzonderlijk geen stiltewerkuur. MoBo biedt die dag onderdak aan de discussiegroepen van de RITCS medewerkersdag.

Adres
RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound
A. Dansaertstraat 70
gelijkvloers, naast het onthaal 
B-1000 Brussel