LICHTING RITCS 2018

LICHTING RITCS 2018 THEATER

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Tijdens het eerste deel van LICHTING RITCS 2018 presenteren de bachelor- en master studenten Drama-regie en Drama-spel samen met de opleiding podiumtechnieken hun eindproject aan het brede publiek. Die premières brengen ze op verschillende locaties in Brussel en Vlaanderen in samenwerking met verschillende theatergezelschappen en culturele centra. (Foto header - Voorsteling Tussen ons een mateloze vlakte van Salomé Mooij, foto door Lotte Stek)

Programma Masters

De opkomst van de aarde

Regie: Salomé Mooij (MA) / Dividu I Techniek: Gilles Pollak
10.06 I 15u30 I 11.06 - 12.06 I 19u00 Bronks Brussel

Wat gebeurt er op het moment dat je de aarde vanuit de ruimte ziet? Astronauten kennen het overview-effect: als zij vanuit de ruimte naar de blauwe planeet kijken waar ze vandaan komen, treedt er een bewustzijnsverandering op. Kunnen we dit moment ook met beide voeten op de grond ervaren?

Meer info & tickets

I'LL BE BACK 2

Regie: Yves Vermeulen (MA) I Techniek: Jasper Cosemans, Louise Crabbé
12.06 - 13.06 - 14.06 - 15.06 I 20u30 I  EhB campus Kaai Anderlecht

Let’s be honest here, the human body may be a wonderful miracle of nature, but it’s more than a little fragile. We are not all that strong and it doesn’t take much to mess up a human body, so the idea of using machines to help us survive in a harsh world is not all that strange.

Meer info & tickets

 

LA CASA DEGLI ITALIANI

Regie: Edoardo Ripani (MA) I Techniek: Lars Lemmens
13.06 - 14.06 - 15.06 I 20u00 I Istituto Italiano di Cultura Brussel

"La Casa degli Italiani" is een voorstelling waarin fictie en realiteit samenkomen.
In de Italiaanse gemeenschap in Brussel is veel gesproken over het lot van het gebouw in de Livornostraat 38, dat ongeveer vierentachtig jaar lang onderdak bood aan de Italiaanse school en de kantoren van de culturele dienst, en sinds de naoorlogse periode ook het consulaat.
Het daaropvolgende debat inspireerde Edoardo bij het maken van deze voorstelling. 

Meer info & tickets

Regarding the pain of others

Regie: Zoë Demoustier (MA)
13.06 - 14.06 - 15.06 I 20u30 Kaaistudio's Brussel

Regarding the pain of others is een fysiek onderzoek over de impact van kijken naar geweld. Het scenemateriaal is geïnspireerd op beelden van oorlogsjournalist Daniel Demoustier. Vanuit de vraag of we gevoelloos zijn geworden aan dit soort beelden van pijn en geweld zijn we die beelden gaan belichamen om zo opnieuw op zoek te gaan naar empathie.

Meer info & tickets

 

Medusa

MEDUSA

Spel: Jeff, Thijs, Felix en Hanne (MA) I Techniek: An De Hondt
15.06 - 16.06 I 20u30 I Nona Mechelen
22.06 I 20:00 I KVS Brussel

Voor hun master project werken de acteurs van de opleiding Drama op het RITCS samen met Abattoir Fermé en Stef Lernous. Een productie die ze ook graag in de grote zaal (Bol) van de KVS presenteren. De ambities maar vooral de goesting is groot! Medusa is de bekendste van de drie Gorgonen. Poseidon nam de mooie Medusa in de tempel van Athene; de woedende godin nam wraak door haar mooie haar in een nest kronkelende slangen te veranderen. Eenieder die Medusa in het gelaat keek, zou ter plaatse verstenen.

Meer info & tickets voorstellingen Mechelen
Meer info & tickets voorstelling Brussel

 

 

ONDINE

Spel: Mona, Lien en Zoë (MA) 
19.06 I 20.06 I 21.06 I 20u00 I Het Nationale Theater Den Haag

De jonge waternimf Ondine groeit op in een mythisch bos. Ze wast haar haren in de waterval, ze zwemt tussen de vissen en andere waterdieren. Ze is wereldvreemd en tegelijk volledig één met de natuur. Als ze verliefd wordt op ridder Hans, neemt hij haar mee naar het hof. Daar weet de pure Ondine zich slecht staande te houden. De simpelste strategieën om iets gedaan te krijgen, botsen met haar natuur. Als de Koning der Watergeesten zijn wraak komt halen wordt de burcht van de Wittensteins overspoeld, de geesten van het liefdespaar worden verruïneerd. De fonteinen van het paleis spuiten meters hoog. De wereld huilt. 

Meer info & tickets

In samenwerking met

partners LICHTING