LICHTING RITCS 2021

Lichting RITCS 2021

IT’S GRADUATION TIME! Elk jaar vertoont het RITCS met trots de eindwerken van haar studenten Audiovisuele Kunsten. Van 22 t.e.m. 25 november laten we de nieuwe lichting audiovisuele makers op je los tijdens LICHTING RITCS 2021.

Het hele festival lang kan je in Cinema RITCS en het RITCS café terecht voor documentaires, table reads, fictiefilms, een boeklancering, radiodocumentaires, animatiefilms en theaterperformances. Op donderdag 25 november sluiten we de lichting af met een CLOSING PARTY in het RITCS café. Het volledige programma kan je hieronder raadplegen, via onze agenda of via de Facebookpagina van het RITCS School of Arts.

Programma

TABLE READS

Tijdens de Table Reads zullen acteurs van de theaterafdeling de scenario’s en prozateksten van de afstuderende schrijvers brengen en interpreteren. Ruth Mellaerts van de Scenaristengilde, die ooit zelf afstudeerde aan de schrijfopleiding, is moderator van dienst. 

22.11 - TV-studio - 19:30 - Info & tickets

TRANCHE DE RITCS

Tijdens Tranche de RITCS kan je in CINEMA RITCS de eindwerken bekijken en beluisteren uit de verschillende afstudeerrichtingen van het RITCS. Een staalkaart dus met werken van de richtingen Documentaire, Radio, Fictiefilm, Televisie en Animatiefilm. Gedetailleerd programma vanaf dinsdag 16 november 2021.

22-25.11 - CINEMA RITCS Info & tickets

RICHBOY DON'T KRAAI 

Tijdens LICHTING RITCS in november herneemt Eduard De Vos zijn solovoorstelling ‘RICHBOY DON'T KRAAI’ in het RITCS café. In deze stand-up voorstelling blikt hij met ironie, tristesse, humor en hoop terug op zijn jaren als student van de theaterafdeling.

22.11 - RITCS café - 19:30 - Info & tickets

KAN IK NOG DANSEN ZONDER PIJN

Op de startavond van LICHTING RITCS kan je in de Blackbox gaan luisteren naar de masterproef van radiostudente Freya Van Nieuwenhuysen. 'Kan ik nog dansen zonder pijn' is een reis door het hart en het hoofd van een persoon die een dissonantie ervaarde na een acuut trauma. Dit in klank en beeld. 

22.11 - Blackbox - 19:30 Info & tickets

BOEKLANCERING JAN VROMMAN

Jan Vromman rondde dit jaar zijn onderzoek aan het RITCS School of Arts af. Jaren van overpeinzingen en research resulteerde in het boek ‘Alles over documentaires en nog veel meer’. Op dinsdag 23 november stelt hij tijdens LICHTING RITCS zijn boek voor in het RITCS café.

23.11 - RITCS café - 19:30 - Info & tickets

SCRIPT 2 SCREEN 'COOL ABDOUL'

Alumnus en regisseur Jonas Baeckeland verfilmde het bewogen leven van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul tot een karaktergedreven drama. De biopic ging eerder in première op Film Fest Gent.Op woensdag 24 november gaat de Scenaristengilde tijdens LICHTING RITCS in gesprek met schrijvers Jonas Baeckeland, Wouter Van Haver en Fikry El Azzouzi. 

24.11 - RITCS café - 19:30 - Info & tickets

BEST OF PROF BACH AK

De eerste lichting studenten van de vernieuwde Professionele Bacheloropleiding in de Audiovisuele Kunsten studeert af! Tijdens de slotavond van LICHTING RITCS presenteren we een staalkaart van hun werk in CINEMA RITCS. Verwacht je aan creatieve en verfrissende content van de volgende generatie digital creatives. 

25.11 - CINEMA RITCS - 19:30 Info & tickets

CLOSING PARTY ! KIËSTO x B2B x GOMORRIS 

In het licht van de verstrengde coronamaatregelen en in overleg met het RITCS café en Stuvo zien we ons helaas genoodzaakt om dit feest in het café te annuleren. 

Onze primaire opdracht is ervoor zorgen dat onze onderwijsopdracht kan doorgaan. Een nieuwe lockdown voor het onderwijs en de huidige studenten van het RITCS zou (opnieuw) een ramp zijn. Met uitzondering van de CLOSING PARTY zal het verdere programma van LICHTING RITCS gewoon doorgaan, rekening houdend met de verstrengde maatregelen. Het volledige programma kan je vinden in onze agenda op ritcs.be. Hopelijk zien we elkaar in het RITCS café na één van de vele activiteiten.  

Trailer