Diplomavoorwaarden

Algemene voorwaarden

De algemene toelatingsvoorwaarde voor de bacheloropleidingen en het graduaat is een Vlaams diploma secundair onderwijs. De diploma’s afkomstig uit het buitenland moeten steeds onderzocht worden door de trajectbegeleidster (katrien.fauville@ehb.be).

Diploma’s uit Nederland:

 

  • Met een VWO-diploma, een MBO-diploma + propedeuse en een HAVO + propedeuse heb je als je slaagt voor de artistieke toelatingsproef rechtstreeks toegang tot een academische bachelor (Regie, Productie, Sound Design, Cinematografie, Montage, Schrijven, Radio, Animatiefilm, Drama-Spel en Drama-Regie).
     
  • Een MBO4 diploma zonder propedeuse geeft als je slaagt voor de toelatingsproef enkel toelating geeft tot professionele bachelor (Audiovisuele Media en Podiumtechnieken). 

Al een diploma op zak en je wil aan een masteropleiding beginnen?

Schakelprogramma

Schakelprogramma

Een schakelprogramma is bedoeld voor studenten die een professioneel bachelordiploma behaald hebben en een academische masteropleiding willen aanvatten. Dit programma zorgt ervoor dat ze met dezelfde voorkennis als de academische bachelors aan een masteropleiding kunnen beginnen. Het RITCS biedt enkel een schakelprogramma aan voor de opleiding bachelor in de audiovisuele kunsten schrijven en radio.

Een schakelprogramma heeft een omvang van 45 à 90 studiepunten die in functie van de specifieke vooropleiding van de student verder kunnen worden gereduceerd. Er werd geen modeltraject ontwikkeld. Elke aanvraag wordt individueel bekeken. (Eerder dan 'Voor enkele opleidingen werd een modeltraject ontwikkeld maar aanvragen vanuit andere verwante professionele diploma's zijn mogelijk en worden individueel bekeken'.)

Om een schakelprogramma te mogen volgen, moet je eerst slagen voor de artistieke toelatingsproef. Meer informatie over het inschrijven voor de toelatingsproeven vind je hier.

Voorbereidingsprogramma

Voorbereidingsprogramma

Een voorbereidingsprogramma is bedoeld voor studenten met een academisch bachelor- of masterdiploma die aan een masteropleiding willen beginnen. Dankzij dit programma kunnen ze aan de masteropleiding beginnen met dezelfde voorkennis als de rechtstreeks toegelaten academische bachelors.

Er werd geen modeltraject ontwikkeld voor verwante academische diploma's. Elke aanvraag wordt individueel bekeken. Een voorbereidingsprogramma leidt tot een specifiek getuigschrift, niet tot een academische graad of diploma.

Het RITCS biedt enkel een voorbereidingsprogramma aan voor de opleiding bachelor in de audiovisuele kunsten schrijven en radio.