You are here

Artistieke toelatingsproef

 

Ben je aangetrokken tot het multicultureel karakter van onze hoofdstad en kritisch voor de wereld die je omringt? Ben je op zoek naar creatieve prikkels en wil je verder nadenken over wat je ziet, hoort en denkt? Dan is het RITCS misschien iets voor jou. Het RITCS I Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound, met zijn hoofdgebouw in de bruisende dansaertbuurt van Brussel, stoomt sinds jaren toekomstige makers klaar voor de audiovisuele sector en de podiumkunsten. Jaarlijks studeren er tal van regisseurs, acteurs, radiomakers, schrijvers, podiumtechniekers, animatiemakers, monteurs, cameramannen en geluidsvrouwen, productieassistenten en televisiemakers bij ons af. 

Wil je beginnen met een opleiding aan het RITCS? Dan moet je eerst slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor alle opleidingen aan het RITCS is een artistieke toelatingsproef voorzien, inschrijven kan dus enkel wanneer je hiervoor geslaagd bent. 

De precieze data en de inhoud van de artistieke toelatingsproeven per afstudeerrichting, vind je in deze informatiebrochure.