Table read masterproeven Schrijven

Table read RITCS
Data
,
10:00
to
13:00
,
10:00
to
13:00
Waar?
RITCS café, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
gratis
Reservatie
Reserveren verplicht
LICHTING- SCHRIJVEN

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Van 6 tot en met 20 juni ontdek je in en rond Brussel de resultaten van hun fin de parcours tijdens het gratis slotfestival LICHTING RITCS. De afstuderende Schrijvers worden rond de tafel gezet voor een table read met professionele acteurs. 

Over de table read

Filmscenario’s, theaterteksten en zelfs een libretto: zo verscheiden zijn de eindwerken van de afstuderende lichting Schrijvers. Tijdens de table read gaan Bram Verrecas en Charlotte De Wulf, twee frisse acteurs met een sprankelende chemie, per masterproef een tweetal scènes lezen. Alumna Ruth Mellaerts en Catherine Baeyens van de Scenaristengilde zijn moderatoren van dienst. Zij zullen de verschillende werken inleiden en de scènes situeren in het verhaal.

 

Nadien volgt een kort gesprek tussen de schrijver en de acteurs, waarbij ze vertellen over hun ervaring met de tekst. Dat levert interessante inzichten op over de opbouwvan het verhaal, de uitwerking van de personages en de kracht van de dialogenOm de gezelligheid nog meer op te krikken is er een gunstige ontbijtformule in het RITCS café. 

Deel dit