Script 2 Screen: Cool Abdoul – I.s.m. de Scenaristengilde I ONLINE

LICHTING RITCS Script 2 Screen Cool Abdoul
Data
,
19:30
Waar?
Online
Prijs
Gratis
Reservatie
Reserveer je digitale plek via info@scenaristengilde.be
LICHTING RITCS

Alumnus en regisseur Jonas Baeckeland verfilmde het bewogen leven van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul tot een karaktergedreven drama. De biopic ging eerder in première op Film Fest Gent. Op woensdag 24 november gaat de Scenaristengilde tijdens LICHTING RITCS in gesprek met schrijvers Jonas Baeckeland, Wouter Van Haver en Fikry El Azzouzi. 

Opgelet: Op 23 november kregen we door dat 3 van de 4 sprekers momenteel in quarantaine zitten. Hierdoor verplaatsen we het event van het RITCS café naar het online zoomcafé van de Scenaristengilde. Alles blijft hetzelfde, behalve de sfeer. Het online event bijwonen? Reserveer je digitale plek via info@scenaristengilde.be. 

Over de film 

Ismail Abdoul, een getalenteerde jonge bokser, haalt de top en vindt de liefde bij Sylvie. Maar hij klimt ook op als portier en controleert samen met zijn mannen steeds meer deuren, inclusief de drugshandel erachter. Hij wordt de nieuwe sensatie, een levende legende in en buiten de ring. Verblind door zijn succes raakt hij geleidelijk aan verstrikt in een web van zijn eigen leugens en gewelddadige acties. De steeds groter wordende druk van de politie slaat een kloof tussen hem en iedereen om wie hij geeft, ook Sylvie. Hij zal het ultieme gevecht moeten aangaan: dat met zichzelf.

Praktische info 

19:30: Start Script 2 Screen

Trailer 

Deel dit