Publieke verdediging: Animated Life / Otaku Futurism

Animated Life / Otaku Futurism
Data
,
17:00
to
19:30
Waar?
CINEMA RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
Gratis
Reservatie
Reservatie verplicht via Inge.Pieters@vub.be
Onderzoek

Kunstenaar/ filmmaker Didier Volckaert begon in 2013 een Doctoraat in de Kunsten aan het RITCS en VUB (in cotutelle met ULB) over Japanse anime en de ‘otaku’-cultuur errond. Het resultaat van zijn onderzoek is een confronterende reflectie rond enkele vastgeroeste ideeën over wie we zijn en vooral wat we zouden kunnen zijn in de grijze zones tussen realiteit en onze audiovisuele fantasiewerelden. Op woensdag 12 september 2018 presenteert Volckaert in CINEMA RITCS de resultaten van zijn onderzoek in de kunsten.

Zijn publicatie Animated Life / Otaku Futurism is het resultaat van een vijf jaar durend onderzoek en is meer dan zomaar een boek over wat anime is en otaku of het exotiseren van dit van oorsprong Japans fenomeen. Het is een culturele uitwisseling; visuele antropologie op de eilanden van deze hedendaagse Crusoe(s). De auteur is immers zelf ook otaku en deelt hun (overlevings-)strategieën.

Reservaties 

De publieke verdediging van het Doctoraat in de Kunsten van Didier Volckaert vindt plaats op woensdag 12 september 2018 om 17u in CINEMA RITCS (Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel), gevolgd door een receptie. Voor de receptie graag een bevestiging van uw aanwezigheid in de vorm van een mailtje naar Inge.Pieters@vub.be voor 7 september.

Voor vragen en verdere informatie kan er contact opgenomen worden met Inge Pieters (Inge.Pieters@vub.be).

Deel dit