Like Father, Like Son (2013)

Like Father, Like Son CINEMA RITCS
Data
,
19:30
Waar?
Online event
Prijs
Gratis
Reservatie
Reservatie verplicht voor 20 april 2021 / 18u
CINEMA RITCS

De Japanse film heeft een lange en zeer gevarieerde filmtraditie met pioniers als Mizoguchi, Kurosawa en Ozu. In de hedendaagse Japanse film neemt scenarist-regisseur-producent-monteur Kore-eda Hirokazu (°1962) een unieke plaats in. Zijn authentiek humanistische portretten van zeer divers familieleven leggen de vinger op open, socio-economische wonden in de Japanse samenleving.

In “Like Father, Like Son” (2013), goed voor de Juryprijs in Cannes, blijkt een rijk koppel een zesjarig kind van een armer echtpaar te hebben opgevoed. Hun baby’s zijn na de geboorte verkeerd toegewezen. Vanuit dit zeer pijnlijk gebeuren creëert Kore-eda een tragikomische en gevoelige film die je niet onberoerd laat.

Voor deze online voorstelling werkt CINEMA RITCS samen met Lumière. Om deze film te kunnen bekijken dien je je ticket te reserveren via tickets.ritcs.be. De dag van de voorstelling krijg je van ons om 19u een URL en code toegestuurd waarmee je de film kan bekijken. Voor deze voorstelling dien je je ticket te reserveren voor dinsdag 20 april 2021 / 18u. 

Inleiding door Wouter Hessels  
Cinéclub RITCS  

Trailer

Deel dit