Banzaï (Ma)

Banzai LICHTING
Data
,
20:00
Waar?
KVS Brussel
Prijs
Gratis
Reservatie
Via KVS
LICHTING - THEATER

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Van 6 tot en met 20 juni ontdek je in en rond Brussel de resultaten van hun fin de parcours tijdens het gratis slotfestival LICHTING RITCS. Brusselse cultuurtempels als KVS, Kaaitheater, Cinema Palace en Bronks zwaaien tijdens LICHTING RITCS de deuren open om de eindwerken van de makers van morgen voor te stellen aan het brede publiek. 

Over de voorstelling

Wat zijn de verwachtingen en teleurstellingen van onze jongeren? 

“Ik wens u tienduizend levens toe.” Dat betekent Banzaï in het Chinees. Theatermaker Gökhan Girginol raakte gefascineerd door de leefwereld van jongeren tijdens workshops in verschillende scholen in en rond Genk. 

Wat bezielt hen? Wat drijft hen? Wat speelt er in hun hoofden? Wat zijn hun verwachtingen? Waarop hopen zij? Hebben ze hoop? Wat zijn hun teleurstellingen? Waarom loopt het soms fout? En is dat dan onomkeerbaar? Onherroepelijk? 

Aan de hand van gesprekken en interviews met opvoeders, leraren en jongeren van verschillende afkomst kwam Banzaï tot stand. Niet alleen de pijnlijke, maar zeker ook de positieve verhalen krijgen een plek op de scène. Gökhan maakt Banzaï in nauwe samenwerking met Theater Antigone en Jos Verbist en werkt samen met nieuw acteertalent van RITCS Brussel. 

  • Een voorstelling van: Theater Antigone, RITCS, d e t h e a t e r m a k e r  
  • Regie: Gökhan Girginol  
  • Spel: Leonie Buysse, Gilles Van Hecke, Emma De Poot, Hussein Mahdi al-Khalidi  
  • Tekst: Chris Van Camp  
  • Coaching: Jos Verbist  
  • Scenografie: Lize Verlooy  
Deel dit