Akira (1988) + Booksale MoBo

Akira
Data
,
19:30
Waar?
CINEMA RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
Prijs
2 EUR / 5 EUR
Reservatie
Tickets aan de kassa
CINEMA RITCS

Passa Porta durft het voorzichtig toegeven: de film is al eens beter dan het boek. In de reeks Passa Porta at the Movies verklappen schrijvers hun favoriete boekverfilming. Op woensdag 17 oktober om 19u30 screenen we in Cinema RITCS de Japanse cultfilm Akira, waarna filmkenner Niels Ruëll met RITCS-alumnus Joost Vandecasteele dieper ingaat op de relatie tussen film en literatuur.

Booksale @ MOBO
Fijne extra: vanaf 19u kan je in MoBo Joost’s eigen collectie manga’s en zijn eigen literair werk komen bewonderen, kopen en laten signeren. 

Over de film
In de post-apocalyptische stad Neo-Tokyo wordt de tiener Tetsuo blootgesteld aan een mysterieuze energiebron, waardoor hij telekinetische krachten ontwikkelt. Gaandeweg verliest hij hier de controle over, waardoor de toekomst van Neo-Tokyo, en ook de wereld in gevaar zijn. Zijn beste vriend en leider van een motorbende beseft dat hij hem moet helpen. Katsuhiro Ôtomo’s “Akira” is de eerste anime die internationaal doorbrak voor een groot publiek. Hij wordt beschouwd als een klassieker in het cyberpunk genre.

Akira - K. Ôtomo (1988) 
124’ – OVEN
Passa Porta at the Movies @ CINEMA RITCS
In aanwezigheid van Joost Vandecasteele

 

 

Deel dit