AFSTUDEERFESTIVAL LICHTING RITCS 2023

.

 

ONTDEK EEN NIEUWE GENERATIE MAKERS. Van 29 mei tot en met 24 juni laat een nieuwe generatie makers hun stem horen tijdens het afstudeerfestival LICHTING RITCS 2023. Ontdek een brede waaier aan originele en gedurfde werken van onze laatstejaars Drama en Audiovisuele Kunsten. Op het programma onder meer Table Reads, theatervoorstellingen, portfolio-presentaties, documentaire- en filmscreenings. De verschillende afstudeerprojecten zijn telkens het slotstuk van het parcours dat de studenten aan het RITCS hebben afgelegd. Je ontdekt ze op onze campussen maar ook ver daarbuiten dankzij de samenwerkingen met BRONKS, KVS, Kaaitheater, De Maan, RITCS café en CINEMA RITCS. Blader door het programma of check onze agenda en reserveer je tickets. Tot dan?

Programma

LICHTING RITCS DRAMA

Scherp en eigenzinnig theater

LICHTING DRAMA & PODIUMTECHNIEKEN 

Tijdens LICHTING RITCS kan je gaan kijken naar de slotvoorstellingen van de studenten Drama-Regie/Schrijven, Podiumtechnieken en Drama-Acteren. Een jaar lang werkten ze samen aan de theaterstukken die ze in mei en juni presenteren aan het grote publiek. Dankzij KVS, Kaaitheater, De Maan en Bronks kan je de voorstellingen ook buiten de muren van onze campus ontdekken. Raadpleeg het hele programma hier of via onze agenda en reserveer je tickets.

Mei en juni 2023 - verschillende locaties 
Meer info 

Lichting PBAK

Meet the content creators!

LICHTING PROFESSIONELE BACHELOR AUDIOVISUELE KUNSTEN

Op woensdag 14 juni studeren de studenten van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten af aan het RITCS School of Arts en presenteren ze hun projecten tijdens het Portfolio-Event in de studio's van het RITCS. Deze studenten blinken uit in hun veelzijdigheid. Door hun uitgebreide skills is hun portfolio een indrukwekkende verzameling geworden van de verschillende projecten die ze de afgelopen jaren hebben mogen realiseren. Van captaties tot belevingsinstallaties en van podcasts tot online series. Te ontdekken!

Portfolio-Event
Woensdag 14 juni 2023 - 16:00 & 19:00 - Campus Dansaert 
Meer info 

Lig & luister 

LICHTING RADIO 

Tijdens de luisteravond Radio ontvouwen verhalen zich in de schelp van je oor. Na het succes van vorig jaar kan je dit jaar opnieuw de masterproeven Radio al liggend (en natuurlijk ook al zittend) ontdekken in de studio's en cinema van het RITCS. Neem je yoga-matje mee, ga liggen in één van de veldbedden of plof neer in de zetels van de cinema en laat je meenemen door de radiodocumentaires, hoorspelen en podcasts van onze lichting Radio. 

Luisteravond LICHTING Radio 
Dinsdag 20 juni - 20:00 - Campus Dansaert 
Meer info

Table Reads

LICHTING SCHRIJVEN

Samen met moderator Ruth Mellaerts en de masters Schrijven schuiven de acteurs van de theaterafdeling aan tafel voor de Table Reads in het RITCS café. Tijdens dit format zullen de acteurs de scenario’s en theaterteksten van de afstuderende schrijvers brengen en interpreteren. Nadien volgt een kort gesprek met de schrijver en de acteurs. Dat levert interessante inzichten op over de opbouw van het verhaal, de uitwerking van de personages en de kracht van de dialogen. De Table Reads zullen technisch mogelijk worden gemaakt door de studenten van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten.

Table Reads 
Woensdag 21 juni - 19:00 > 22:30 - RITCS café 
Meer info

RITCS SHORTS

LICHTING REGIE, PRODUCTIE, CINEMATOGRAFIE, SOUND DESIGN & EDITING 

Nog geen week na het jurymoment ontdek je op donderdag 22 juni in CINEMA RITCS de documentaire- en fictiefilms van de studenten van de academische opleiding in de Audiovisuele Kunsten. De films zijn een samenwerking tussen de studenten van de richtingen Regie, Cinematografie, Sound Design en Editing. Na LICHTING RITCS beginnen de films vaak hun parcours op de verschillende binnenlandse- en buitenlandse festivals. Een unieke kans dus om deze afstudeerparels te ontdekken. Reserveer dus zeker tijdig je tickets. 

RITCS Shorts 
Donderdag 22 juni - 17:00 > 23:00* - CINEMA RITCS

Meer info 

Closing Party 

Exit through the RITCS café. Op donderdag 22 juni sluiten we het academiejaar af met een Closing Party in het kloppend hart van het RITCS. Barman Steven tekent present dus daarmee heeft de headliner van de avond voor ons al bevestigd. De verdere line-up van DJs lossen we in de loop van de maand juni. Reserveer je tickets en dans de zomer of de herexamens in.

Closing Party 
Donderdag 22 juni 2023 - 21:00 > 21:30 - RITCS café
Meer info

LICHTING RECAP voor toekomstige studenten

LICHTING voor toekomstige studenten

Heb je LICHTING RITCS gemist maar wil je het werk van je voorgangers ontdekken? Dan kan je als toekomstig student nog komen kijken naar een compilatie van de eindwerken op zaterdag 24 juni in CINEMA RITCS. Deze recap is de perfecte gelegenheid om ook nog even je vragen te stellen aan onze studenten en medewerkers, want op die dag organiseren we een laatste pop-up infomoment. Overtuigd? Dan kan je je ter plaatse registreren voor de toelatingsproeven.

Infomoment 
Zaterdag 24 juni 2023 - 10:00 > 16:00 - Campus Dansaert
Meer info

*

Opgelet: uren van sommige evenementen kunnen nog afwijken naargelang het aantal deelnemende projecten.