Studeren aan het RITCS School of Arts

studeren aan het RITCS School of Arts

Welkom op het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound! Het RITCS biedt als School of Arts een brede waaier aan opleidingen binnen de Audiovisuele- en Dramatische Kunsten. Wil je in september starten aan het RITCS? Verdiep je dan in ons opleidingsaanbod en registreer je voor de bijhorende toelatingsproef. Ben je geslaagd voor de toelatingsproef dan kan je je vanaf 20 augustus 2019 inschrijven op ons studentensecretariaat. (Foto: Master Laurent Van der Stokken)

Opleidingsaanbod

Binnen de opleiding Audiovisuele Kunsten bieden we voor verschillende disciplines een specifiek bachelor- en mastertraject aan: animatiefilm, radio, regie, schrijven, productie, cinematografie, sound design en montage. Hier is de opleidingspraktijk een weerspiegeling van hoe er in de realiteit professioneel samengewerkt wordt.

Binnen de opleiding Dramatische Kunsten kan je kiezen voor de richting Drama-Spel, Drama-Regie of Podiumtechnieken. Met onze internationale uitwisselingen, de multiculturele actoren en metropool Brussel als surplus genereert onze opleiding een venster op de wereld. Een boeiend perspectief waartoe je je als mens en kunstenaar verhoudt. Telkens vanuit een ander metier, leer je theater-ma- ken. 

Ontdek ons aanbod

Toelatingsproeven

Wil je starten aan het RITCS dan moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef. Voor elke toelatingsproef wordt een jury samengesteld uit docenten van het RITCS en externe experten uit het artistieke werkveld. Afhankelijk van de richting waarvoor je wil toegelaten worden proberen zij inzicht te krijgen in jouw verbeeldingskracht, speelsheid, flexibiliteit, persoonlijke fascinatie, stijl, actuele kennis en goesting. Kort gezegd: het gaat vooral om een eerste ontmoeting.

Ontdek de toelatingsproeven

Inschrijven

Eens je geslaagd bent voor de toelatingsproef, kan je je definitief inschrijven aan het RITCS. Hiervoor dien je je persoonlijk aan te melden op het studentensecretariaat op de campus Dansaert. 

Meer info over inschrijvingen

 

Meer info

Heb je specifieke vragen omtrent je traject of wil je meer info over het studiegeld? Onder het menu 'studeren' kan je alle bijkomende informatie vinden om jouw studie aan het RITCS zo goed mogelijk te starten.