MoBo

MoBo lighting by Dramatic Arts students

MoBo is een acroniem voor Mediatheek, onderzoeksruimte, Bibliotheek, ontmoetingsruimte.

De collectie van MoBo bespeelt alle opleidingen van het RITCS en bevat boeken, dvd's, theaterteksten, handboeken, naslagwerken, filosofische en maatschappijkritische werken. Online beschikken we over een media-archief met de werken van onze studenten. (Voor toegang tot het media-archief moet je ingelogd zijn.) De fysieke locatie van MoBo is tijdelijk niet toegankelijk wegens verbouwingswerken. Om te ontlenen en voor andere specifieke vragen kan je steeds per e-mail een afspraak maken.

In MoBo

Raadpleeg de catalogus
Blader door het aanbod aan boeken, theaterteksten, DVD's, naslagwerken en andere. Als student en medewerker heb je ook toegang tot het online-archief van het RITCS waar je werken van medestudenten kan terugvinden. Wens je toegang tot het archief, contacteer onze medewerkers onder mobo.ritcs@ehb.be.

Online vakliteratuur
Voor jouw projectonderzoek bieden RITCS en EhB jou een brede waaier aan actuele en betrouwbare online-bronnen uit de academische en dagelijkse pers die je kan lezen en downloaden. Een deel van de bronnen zjin databanken, dus portalen tot een groot aantal vakartikels.

Online audiobronnen
MoBo presenteert hier zowel highlights uit de kosmos van de creatieve radio alsook de Soundlibrary met geluiden en klankeffecten van verschillende bibliotheken voor het sonoriseren van je audiovisueel werk. (Voor toegang tot de Soundlibrary moet je ingelogd zijn.)

 

 

 

Onlinebronnen Dramatische kunsten
Hier vind je de aanraders van onze docenten dramatische kunsten en podiumtechnieken.

 

Collectie Edwin Brys

Als producer en maker van radiodocumentaires, docent RITCS en gangmaker bij EBU (European Broadcasting Union) heeft Edwin Brys een paar decennia lang het geluk gehad een zitje te hebben op heel wat internationale radiowedstrijden, workshops en festivals. Van die escapades bracht Edwin altijd een en ander mee. Nooit veel, alleen het beste sleepte hij naar zijn hol. Met de jaren werd zijn archief rijp voor overdracht. Het vindt nu onderdak in het MOBO, de schatkamer van het RITCS onder de noemer 'Collectie Edwin Brys'. (Foto: Joeri Thiry)

Wat vind je in de verzameling? Audio-verhalen uit Europa en ver daarbuiten. Met synopsis, Engelse vertaling en trefwoorden-gids. De radiodocumentaires/podcasts moeten aan drie voorwaarden voldoen. Ze moeten maatschappelijk relevant zijn. We willen ook graag dat ze door hun originele vormgeving en stilistische kracht, enig esthetisch genot bieden. En we willen een persoonlijk werk leren kennen, een soortement lied waarin de adem van de maker te horen is.

Veel luisterplezier!

Naar de collectie