LICHTING REGIE-FICTIE 2022 I SOLD OUT

LICHTING REGIE-FICTIE 2022
Data
,
19:00
Location
CINEMA RITCS I Antoine Dansaertstraat 70 I 1000 Brussel
Price
Gratis
Reservation
Reserveer je tickets via pretix.eu/cinemaritcs
LICHTING RITCS

IT’S GRADUATION TIME! Elk jaar vertoont het RITCS met trots de eindwerken van haar studenten Audiovisuele Kunsten. Van maandag 17 t.e.m. woensdag 19 oktober laten we de nieuwe lichting audiovisuele makers op je los van de richtingen Regie, Animatiefilm en Schrijven. Het hele festival lang kan je in CINEMA RITCS terecht voor documentaires, fictie- en animatiefilms. Check het programma en reserveer je tickets via pretix.eu/cinemaritcs.

Programma

Wild Vlees (17’53)
Een film door Nathan Naenen (Regie), Esmoreit Lutters (Cinematografie), Janneke Maes (Editing) Casper Hendriks (Sound Design) e.a.  

Bram verblijft een tijdje bij zijn oudere nonkel op de camping. In deze tijdelijke arena waar de leegte van de kalme camping een gevoel van onoverwinnelijkheid teweegbrengt, wordt hij door toedoen van zijn nieuwe vrienden ondergedompeld in ongeremd plezier, nieuwe ervaringen en een eerste vakantieliefde. Kortom, de zaligheid van jong zijn. Naargelang deze zaligheid zijn hoogtepunt bereikt, wordt Bram geconfronteerd met de visie van zijn leeftijdsgenoten op liefde, ontluikende seksualiteit en hoe een jongen zich “moet” gedragen. Een visie die niet strookt met waar Bram zelf in gelooft. Dit fundamenteel verschil zet een reeks gebeurtenissen in gang waarbij Bram niet enkel aan zijn normen en waarden gaat twijfelen, maar ook aan zichzelf.

Klette (17’15)
Een film door Michael Abay (Regie), Robbe Vandekeere (Cinematografie), Noor Eva De Heer (Editing), Calixte De Coster (Sound Design) e.a.

De 26-jarige Morgane woont nog altijd bij haar moeder, heeft haar studies nog steeds niet afgerond en geraakt in de liefde niet verder dan een onenightstand. Ze weet duidelijk niet van aanpakken, in Brussel noemen wij zo iemand een Klette. Of worstelt ze zoals zoveel jongvolwassenen met het streven naar het maatschappelijk opgelegde levenspad?

INERT (18'32)
Een film door Tim Truyens (Regie), Kobe Vangronsveld (Cinematografie), Jeroen Bollen (Sound Design), Cato Kusters (Editing) e.a.

INERT is een psychologische slow-burn horror. Na de dood van zijn vader wordt Casper geteisterd door zelfverwijt en post-traumatische stress. Deze gevoelens drijven hem langzaam maar zeker in een hoek en dwingen hem zichzelf onder ogen te komen. 

Ook de zon ging onder (13'11)
Een film door Djurre Van Dijck, Arne Van Wunnik (Cinematografie), Marie Cooreman (Sound Design) e.a.

In een kantoorpand bereidt een groep van 12 mensen zich voor op een vergadering. Wanneer er een brandalarm afgaat in het gebouw kijken de meeste mensen naar de baas die op zijn beurt weer kijkt naar de meeste mensen. Krampachtig proberen zij zonder zich te veel aan te trekken van het geluid door te gaan met de orde van de dag.

YURT (19'17)
Een film door Cagri Yilmaz (Regie) Luca Peres Bota (Editing) e.a. 

Levent en zijn ouders emigreren naar Turkije maar worstelt met de dagdagelijkse gewoontes en mentaliteitsverschil.


Trailer

Deel dit