Inbrusselingsweek

Nieuw op het RITCS? Dit moet je weten!

Nieuws

Welkom!

Het is bijna zover: op maandag 20 september gaat het academiejaar 2021-2022 van start, en verwelkomen we op het RITCS een heleboel nieuwe studenten. 
Voor wie deel uitmaakt van deze nieuwe lichting, geven we graag nog wat praktische informatie mee, zodat je vlot aan je eerste dagen kan beginnen. 

First things first: maak je EhB-mailadres aan. 

Na je inschrijving op het studentensecretariaat ontvangt je van ons per mail de gegevens voor je studentenmail. Het aanmaken van je account gebeurt automatisch. Voor studenten is de e-mail standaard 'voornaam.naam@student.ehb.be', voor docenten en medewerkers is dit standaard 'voornaam.naam@ehb.be'. Als je je na 48 uur na jouw inschrijving nog niet kan aanmelden op https://login.ehb.be, dan stuur je best een mail naar helpdesk.it@ehb.be

Met je account kan je je EhB mail raadplegen via webmail (https://outlook.office.com of webmail.ehb.be). In je mailbox kan je belangrijke informatie vinden over jouw eerste dagen op het RITCS. Zorg ervoor dat je regelmatig je studentenmail raadpleegt. Zo mis je zeker geen belangrijke informatie. Met dezelfde gebruikersgegevens van je studentenmail heb je ook toegang tot Canvas, het elektronische leerplatform van de Erasmushogeschool. Op Canvas vind je onder meer je digitaal cursusmateriaal per vak, maar ook het programma van de Inbrusselingsweek.Via deze weg kan je ook Canvas raadplegen, waar je het programma van de Inbrusselingsweek en updates over je cursussen kan bekijken.

De Inbrusselingsweek

Bij aanvang van het academiejaar organiseert het RITCS School of Arts een ‘Inbrusselingsweek’, een soort verplichte inburgeringscursus voor studenten in de Brusselse metropool. Want ‘Brussel is een oerwoud’, aldus Louis Paul Boon. Naast het ontdekken van de stad is de week ook doorvoed met workshops, film, bezoeken aan artistieke en socioculturele organisaties en artistieke interventies. Zo kan je in Zinnema terecht voor een reeks workshops, is er een avondprogramma samengesteld door ON.IT, toont Cinema RITCS de film Ghost Tropic in aanwezigheid van de regisseur Bas Devos en kun je gaan kijken naar een aantal bachelorproeven van de afdeling Dramatische Kunsten. Het is tevens ook de eerste kennismaking met je medestudenten en docenten, en dompelt je kopje onder in de stad en de school. We verwachten dat je als nieuwe student actief deelneemt aan deze Inbrusselingsweek, zorg dus zeker dat je op de hoogte bent van het volledige programma.
De Inbrusselingsweek gaat van start op maandag 20 september op Campus Dansaert. Om te weten in welke groep je zit, en om hoe laat je verwacht wordt, raadpleeg je het programma via je studentenmail en/of Canvas. 

Hoe zit het met Corona? 

Goed nieuws! We starten het academiejaar in code groen. Dit betekent dat we maximaal inzetten op contactonderwijs. Omwille van de lage vaccinatiegraad in Brussel geldt er wel een algemene mondmaskerplicht op de campus, ook in de leslokalen. Meer informatie zal volgen in de eerste weken van het academiejaar. 

Bereikbaarheid

Het RITCS heeft drie campussen: Campus Dansaert, Campus Bottelarij en Campus Kaai. Controleer dus op voorhand waar je juist moet zijn. Probeer ook steeds op tijd te komen, en dus ook liever te vroeg dan te laat. Hou er als pendelaar rekening mee dat er in de spitsuren en zelfs daarbuiten regelmatig vertragingen zijn op het trein-, tram- en busnet. 

Toch nog vragen? 

Neem dan snel contact met ons op.

 

Tot gauw! 

Share this